Campus O³ trekt op huisbezoek

Gepubliceerd op woensdag 28 augustus 2019 15.37 u.
Soms bereik je zo veel meer met een goed gesprek dan met de best geschreven folder of de knapste website. Daarom trekt Campus O³ met de slogan ‘Eropaf!’ in september naar Genkse gezinnen. Ze gaan langs om het gezinsondersteunende aanbod rond opvoeden en opgroeien beter bekend te maken.

De medewerkers, vrijwilligers en partners van Campus O³ trekken van 9 tot 20 september van deur tot deur. Als Huis van het Kind hebben ze namelijk heel wat te bieden aan gezinnen. “Onbekend is onbemind en dat klopt“, zegt Emel Dogan. “Maar als je mensen persoonlijk informeert, is de drempel om naar ons te komen minder groot.”

AANBOD

“Elk jaar hebben we lezingen, workshops, oudercursussen en veel meer", gaat collega Sarah Rietvelt verder. “We maken ons aanbod bekend via onze partners, via onze website, Facebook en twee keer per jaar ook in stadsmagazine 3600. En dat willen we ook meegeven aan iedereen die voor kinderen zorgt. En of je nu ouder, grootouder, pleegouder, plusmama, pluspapa of professional bent. Voor Informatie, advies, begeleiding kan je ook altijd in een van onze drie vestigingen terecht.“

BEZORGDHEDEN

“Met onze huisbezoeken bereiken we jaarlijks een 300-tal nieuwe jonge gezinnen in Genk. We stellen onze werking voor, maar luisteren ook naar vragen, bezorgdheden, wensen en verwachtingen. En die zijn er hoor”, verzekert Emel.

OPLUCHTING

“Door deze gesprekjes kunnen we ons aanbod maximaal afstemmen op de vragen van ouders. Je voelt soms dat mensen wat terughoudend zijn”, merkt Riet op. “Maar als ze horen wat we allemaal voor hen kunnen betekenen en doen, is er vaak opluchting omdat ze met hun vragen bij ons terechtkunnen.”

“We hebben er in ieder geval weer zin in, want het zijn vaak zeer leerrijke en hartverwarmende gesprekken”, zeggen deze dames enthousiast.

HEB JE KINDEREN. TUSSEN 0 EN 6 JAAR?

Woon je in Nieuwe Kempen, Vlakveld, Oud-Waterschei of Langerlo? Dan komen we tussen 9 en 20 september 2019 misschien ook bij jou langs! Woon je niet in deze wijken, maar wil je toch een huisbezoek van Campus O3? Heb je andere vragen?

Contacteer ons gerust!