Chauffeur Minder Mobielen Centrale

Profiel

Je hebt een rijbewijs en je vindt het oké de eigen auto te gebruiken om mensen te vervoeren. Je rijdt graag met de auto en doet dat op een veilige manier. Je wil meebouwen aan een betere mobiliteit voor Genkse senioren die zich niet goed kunnen verplaatsen. Bovendien besef je dat een leuke babbel belangrijk is voor wie je vervoert.

Jij voor ons

Je haalt mensen met een vervoerprobleem bij hen thuis op en brengt hen naar waar ze moeten zijn. Dit kan zowel de tandarts, het ziekenhuis, de dokter of apotheker zijn, als de hobbyclub, familie of vrienden. Als vrijwilliger-chauffeur doe je meer dan alleen zorgen voor vervoer. Je helpt de persoon die je vervoert in- en uit de auto stappen en begeleidt die tot aan de deur van zijn of haar bestemming. Bovendien kan je goed luisteren naar zijn of haar verhaal.

Je kiest zelf welke dag of dagen van de week je vrij houdt om te rijden. Wekelijks bespreek je met de dispatcher het rittenschema zodat je zelf kunt bepalen welke rit je wel of niet kunt doen.

Wij voor jou

Tijdens je vervoersopdracht geniet je van een omniumverzekering en van een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid en lichamelijke ongevallen. Je vrijwilligerswerk is onbezoldigd. We vergoeden je kosten via een kilometervergoeding. Je mag ook rekenen op de nodige ondersteuning en begeleiding vanuit de dienstencentra.

Aan de slag!

Vervoervrijwilliger zijn is een leuke bezigheid. Je krijgt heel wat waardering van je passagiers. En je wordt onderdeel van een aangename vrijwilligersgroep met kansen tot veel sociaal contact. Interesse?

Neem dan contact en leer ons en onze werking kennen.

Ria De Boel: 089 65 58 82 of ria.deboel@genk.be.

Meer info

www.genk.be/mmc

089 65 58 82