Culinair Intermezzo in Shopping 1

Een tip over kaastaart leidt Louise De Brabandere naar Intermezzo in Shopping 1. Daar eet je een verrukkelijke huisgemaakte versie. Met een kopje thee erbij is dit de ideale sterkmaker op een koude dag.

Ton is brood- en banketbakker van opleiding en dat heeft hoogstwaarschijnlijk wel iets met het succes van zijn gebak te maken. “Ik was tien jaar lang graag bakker, maar door een allergie ben ik er noodgedwongen mee moeten stoppen. Via een advertentie in de krant ben ik in 2002 hier terechtgekomen. Ik kocht me in in de bestaande zaak en runde ze nog een tijdje samen met de voormalige zaakvoerder.”

VERFIJND EN VERS

Toen in 2014 de Shopping verbouwd werd, besloot Ton Intermezzo volledig te vernieuwen. “Ik ben toen alleen verder gegaan en heb de kaart grondig aangepakt en verfijnd. Alles is hier vers en huisgemaakt”, aldus Ton.

VAN DAGSCHOTEL TOT MENU

Intermezzo heeft een vaste kaart en wekelijkse suggesties. ‘Er is altijd keuze tussen een vlees- en visgerecht en een budgetgerecht. Zoals een stamppotje van savooikool en spek voor 10 euro. En op zondag is er een 3 gangenmenu voor 18,50 euro.

WEELDERIGE THEEKAART

Ton haalt zijn koffie in een kleine branderij uit Sint-Truiden en voor zijn thee kiest hij ook meer kwaliteit: “Vroeger hadden we hier gewoon Lipton maar nu heb ik een leverancier met 300 soorten losse thee. Daaruit maakten we een mooie selectie van natuurthee, fruitige theemengelingen en meer kruidige mengelingen. Voor ieder wat wils dus”, besluit Ton.

Intermezzo, Shopping 1 - 3600 Genk

ZO MAAK JE ZELF EEN KAASTAART: 

Volgens een recept van Louise De Brabandere 

Voor de bodem:

 • 85 gr boter, kamertemperatuur
 • 200 gr tarwekoekjes

Voor de kaasvulling:

 • 600 gr roomkaas, kamertemperatuur
 • 1 limoen
 • 4 eieren, kamertemperatuur
 • 1 vanillestokje
 • 160 gr suiker

Voor de passievrucht:

 • 6 passievruchten
 • 2 gelatineblaadjes
 • 40 gr suiker
 • 75 ml water

Verwarm de oven voor op 180°C. Verpulver de koekjes en meng er de boter door. Bekleed de bodem van een springvorm met boterpapier. Druk het koekjesdeeg tegen de bodem en bak 15 min. in de oven.

Draai de temperatuur terug naar 90°C. Scheid 3 eieren en klop 1 volledig ei samen met de dooiers en de suiker tot een luchtig mengsel. Snijd de vanillepeul in de lengte door en schraap met het merg eruit. Meng samen met de roomkaas en het sap van een limoen door het eimengsel. Klop de eiwitten stijf en meng door het beslag. Giet de vulling op de koekjesbodem en bak in 1,5 uur, of tot de kaasvulling gezet is, gaar.

Haal de taart uit de oven en laat ze in de vorm afkoelen. Zet ze, nog steeds in de vorm, minstens 2 uur in de koelkast alvorens er het passievruchtenlaagje over te gieten.

Week de gelatineblaadjes 10 min. in koud water. Verwarm in een steelpannetje water met de suiker. Haal van het vuur en los er de gelatineblaadjes in op. Voeg het vruchtvlees van de passievruchten toe en laat afkoelen. Giet dit over de kaasvulling en zet de taart opnieuw 2 uur of liefst een nacht in de koelkast.

Smakelijk!