Dag van de Trage Weg: quick wins

TIJD VOOR ACTIE

Nu de visieontwikkeling rond is, is het tijd voor actie. Naast enkele pilootprojecten realiseert de stad de komende jaren zogenaamde quick wins. Dat gaat van kleine uitvoeringsprojecten zoals het terug openmaken van bestaande trage wegen tot de realisatie van enkele nieuwe verbindingen:

QUICK WIN Springstraat – Thor

Stad Genk vormt de Springstraat om tot een fietsstraat. De Springstraat verbindt de Maaseikerbaan met het Thor Park. De fietsstraat maakt dat de fietser hier voorrang krijgt. Op de Dag van de Trage Weg kan je al fietsend deze trage weg verkennen aan de hand van een fietslus die aan de Springstraat vertrekt.

QUICK WIN Driehoeven - Zwartberg

Door opwaardering en aanleg van nieuwe trage wegen over het kolenspoor worden de woonwijk Driehoeven en Zwartberg met elkaar verbonden.

QUICK WIN Nieuw-Sledderlo - Meistraat

Een nieuwe trage weg verbindt de woonwijk Nieuw-Sledderlo met het omliggend groen en de toekomstige woonontwikkeling Meiboom.


HER)ONTDEK GENK OP 17 EN 18 OKTOBER

In het weekend van 17 en 18 oktober kan je op vele plekjes in Vlaanderen trage wegen ontdekken. Ook Genk zet dat weekend enkele trage wegen in de kijker:

Activiteiten:

  • Op 17 en 18 oktober een uitgestippelde fietsroute vertrekkende vanaf quick win de Springstraat.
  • Op 18 oktober een begeleide wandeling vertrekkende van de Kopeikstraat in Nieuw-Sledderlo: vertrek om 10 uur.
  • Deelnemen? Inschrijven is verplicht via duurzaam@genk.be.

Schrijf je in