Dag van de vrijwilliger: 18 september

Schrijf je hier in om deel te nemen aan de Dag van de vrijwilliger

 

Op 18 september 2022 is er de langverwachte dag van de vrijwilliger. Die stond in 2021 al gepland, maar schoof omwille van corona een jaartje op. Het veelbelovende programma helpt het wachten alvast verzachten.
 
Via de voorzitter van hun vereniging of organisatie worden alle Genkenaren die vrijwilligerswerk doen in een georganiseerd verband uitgenodigd. Met de dag van de vrijwilliger bedankt het stadsbestuur hen graag voor hun verrijkende inbreng om van Genk een nog hechtere stad te maken. Vrijwilligers vormen immers de kern van de motor achter een nog socialer Genk.
 
Oude stad van Bokrijk

Als teken van haar grote waardering bedankt de stad haar vrijwilligers elke drie jaar met een indrukwekkend feest op een Genkse vijfsterrenlocatie. Voor deze editie viel de keuze op Bokrijk. In lijn met het eigen karakter van Bokrijk werd een programma uitgewerkt dat je als vrijwilliger zeker niet wil missen.
 
Veelzijdige activiteiten

Als uitgenodigde vrijwilliger kan je de hele namiddag deelnemen aan uitdagende en verrassende activiteiten. Zo zijn er naast de traditionele workshops in Bokrijk (zoals potten draaien en brood bakken) onder meer workshops waar je leert muziek maken met je eigen lichaam (body music), een teambuildingsactiviteit waaraan je als groep kan deelnemen en leuke prijzen winnen en een roofvogeldemonstratie. Lokaal talent krijgt ruimschoots gelegenheid om zijn grote kunnen te tonen. Zo bezoekt Yawar de site om mensen te leren steltlopen, zwengelt vlaggendansgroep Symbolica de sfeer extra aan en kan je meezingen met Davide Cavaliere, die onlangs nog te zien was in het tv-programma 'I can see your voice'. Verder dansen we met z'n allen de sirtaki en vrolijkt improvisatietheater Inspinazie de ongetwijfeld heerlijke namiddag verder op. Uiteraard ontbreken de nodige hapjes en drankjes niet.
 
Geen uitnodiging gekregen?

Wie vrijwilligt maar geen uitnodiging kreeg, kan zich melden bij de Dienst Sociaal Welzijn. Opgelet: deelnemen kan enkel na inschrijving!
 
Meer info: Sociaal Welzijn - 089 65 43 75 - sociaal.welzijn@genk.be 

 

Schrijf je hier in om deel te nemen aan de Dag van de vrijwilliger