Dames op de dansvloer: 800 vrouwen op Genkse Vrouwenfeest

Gepubliceerd op zaterdag 11 juni 2022 9.31 u.
Persbericht van 11 juni 2022

Na 2 jaar verplichte coronapauze vond op vrijdag 10 juni opnieuw het Genkse Vrouwenfeest plaats. Het werd een topeditie met een volledig uitverkochte Limburghal en maar liefst 800 enthousiaste deelneemsters.


Het Genkse Vrouwenfeest, dit jaar aan zijn 22ste editie toe, is een gezellige traditie waaraan jaarlijks enkele honderden vrouwen en meisjes vanaf 16 jaar deelnemen. Na twee jaar kon het eindelijk weer en werd er de hele avond gedanst, geproefd van hapjes in een multiculinaire eetstraat en aan zelfzorg gedaan tijdens verschillende workshops. Verder ook een mini-bazaar en enkele beautystands.

Record

“We zijn superblij dat het Vrouwenfeest dit jaar weer kon plaatsvinden”, aldus schepen van Samenleven Anniek Nagels. “En met ons blijkbaar heel wat Genkse vrouwen, want nooit eerder waren er zo veel deelneemsters. Gelukkig kunnen we elk jaar rekenen op een trouwe, enthousiaste groep vrijwilligers uit diverse Genkse vrouwenverenigingen. Het Vrouwenfeest is een mooi voorbeeld van hoe we in Genk – dat meer dan 100 verschillende nationaliteiten telt - met alle bewoners samen stad willen maken; ongeacht hun etniciteit, nationaliteit, identiteit of geaardheid. We moedigen respectvolle interactie aan, alsook samenwerking tussen de verschillende culturen. Tegelijkertijd ondersteunen we het rijke Genkse verenigingsleven.”

"Lekker feesten"

Ook de deelneemsters genieten nog na. Katelijne is een trouwe gast op het Vrouwenfeest, voor haar was het al de tiende keer. "Iedereen smijt zich in het feest. Zonder mannen heb je meer vrijheid om gewoon echt te genienten van een fijn avondje uit." Voor Khadija was het de eerste keer: "Ik vind het zo mooi om vrouwen van alle leeftijden en in al hun diversiteit samen te zien. Tijdens het Vrouwenfeest houdt niet ons tegen om samen lekker te feesten."
Het volgende Vrouwenfeest staat gepland voor 2023.