De glasvezelman komt naar Genk

Gepubliceerd op woensdag 30 januari 2019 12.05 u.
4.500 gezinnen krijgen dit voorjaar de kans om gratis een glasvezelkabel tot in hun woning te laten aansluiten. Het gaat om delen van de wijken Boxbergheide, Vlakveld, Kolderbos, Broekskens, Molenblook en Genk-Centrum Noord. In die laatste wijk gaat Fluvius als eerste van start.

START IN DE LENTE

Het project ‘glasvezel-tot-inde-woning’ van netwerkbeheerder Fluvius brengt het supersnelle internet tot in de huiskamer.Fluvius is de fusie van Infrax en Eandis. Genk is de eerste van de vijf Vlaamse pilootgemeenten waar dit project gelanceerd wordt. Vanaf maart start de netwerkbeheerder met glasvezelinfrastructuur in delen van enkele geselecteerde wijken. De keuze van de wijken is genomen op basis van een praktische analyse.

SUPERSNEL INTERNET

‘Glasvezel-tot-in-de-woning’ maakt veel sneller én beter internet mogelijk. Je kan vlot bestanden upen downloaden, online tv kijken met haarscherpe beeldkwaliteit, gamen en supersnel video’s en muziek streamen en dat zonder haperingen én met meerdere huisgenoten tegelijk.

NU MEEDOEN BEPERKT JE KOSTEN 

De hinder voor de aanleg van de kabel is beperkt omdat de weg en de stoep maar één keer moet opgebroken worden. Huizen die nu kiezen voor de aansluiting op de glasvezelkabel betalen aanzienlijk minder dan wie later wil instappen. Je bespaart jezelf tot 450 euro. Elk huis dat in de projectzone ligt, krijgt bezoek van Fluviusmedewerker om het aanbod uit te leggen. Genk-Centrum Noord is de wijk die eerst aan de beurt komt.

INFOAVONDEN

Fluvius organiseert vanaf februari infoavonden voor geïnteresseerde Genkenaren. Wil jij weten of jij in een straat woont waar de glasvezel getrokken wordt?

Op de website van Fluvius  vind je alle data en locaties van de infoavonden.