De Langste Veggietafel

Op 22 augustus komt de Langste Veggietafel van EVA vzw naar Genk. Die dag kan je genieten van een lekkere maaltijd die ook nog eens een positieve impact heeft op het milieu, je gezondheid en het dierenwelzijn. Aansluitend kan je een markt met lokale duurzame producten en initiatieven bezoeken.

Om zo veel mogelijk mensen de kans te bieden aan de Langste Veggietafel aan te schuiven wordt slechts een vrije bijdrage gevraagd. Op het menu staan uitsluitend plantaardige gerechten en producten. Vanzelfsprekend wordt ernaar gestreefd om het evenement afvalvrij en duurzaam te maken. Plastic bestek en borden en drankverpakkingen in blik of karton worden dus niet gebruikt.

 

Lokale markt

EVA vzw ijvert voor de vervanging van dierlijke voeding door plantaardige en zet zich in voor de maximale productie en consumptie van plantaardige voeding. Daarom kan je van 11.30 tot 20 uur een bezoek brengen aan een markt waar lokale restaurants, bedrijven en organisaties hun duurzame en plantaardige gerechten en producten voorstellen en te koop aanbieden.

 

Schrijf je in

De Langste Veggietafel vindt plaats in de Molenstraat. Er is plaats voor 600 ingeschreven deelnemers, die in drie shiften van 200 kunnen eten: om 11.30 uur, om 13.30 uur en om 16.30 uur. Voorbijgangers kunnen zich de dag zelf ook nog inschrijven of plaatsnemen op het terras voor een drankje.

 

Neem je graag deel aan de Langste Veggietafel?

Schrijf je dan in via www.evavzw.be/limburg.