De Leesjury: nooit te jong om samen boeken te ontdekken

Gepubliceerd op dinsdag 1 februari 2022 15.19 u.
Kinderen die net hebben leren lezen, zien een hele wereld opengaan. Daarom organiseert de jeugdafdeling van de bibliotheek een leesclub voor wie in het eerste en tweede leerjaar zit.

Wat is de Leesjury eigenlijk?

Steffi: “In de Leesjury beslissen niet de grote mensen, maar kinderen en jongeren uit heel Vlaanderen zelf of ze een boek goed vinden of niet. In onze bib waren er al leesjury’s voor alle leeftijden, behalve voor 6- en 7-jarigen. Nu starten we ook voor hen.”

Hoe werkt zo’n leesjury dan precies?

Steffi: “We komen 8 weken lang op maandagavond samen in de bib. Daar bespreken we telkens 1 boek: we lezen voor, ontdekken, dromen en verzinnen. Het gaat er dus niet om dat je kind supergoed kan lezen, wel dat het plezier heeft in lezen en nieuwe boekjes ontdekken.”

Wie mag er allemaal meedoen?

Steffi: “Elk kind dat in het eerste of tweede jaar van het basisonderwijs zit en graag met boekjes of taal bezig is, is welkom. Je moet wel zo snel mogelijk inschrijven, en we verwachten dat je kind elke keer komt. Achteraf kiezen we het beste boek, samen met heel veel andere kinderen in Vlaanderen.”


Meer info

Leesjury, elke maandagavond (17-18 uur) vanaf 31 januari
Bibliotheek, Stadsplein 3
Schrijf zo snel mogelijk in via
jeugdbib@genk.be of T 089 65 35 32

bibliotheekgenk.be

deleesjury.be