De parel van augustus: Wandeling tegen dementie

De parel van Guido Maesen: Wandeling tegen dementie

 

Waarom ben je fan geworden van de Wandeling?

Guido: Aangezien onze dochter in de organisatie zat, zijn we meteen ingestapt. Zelf hebben we de ziekte van dichtbij meegemaakt toen mijn schoonvader dement werd. In de jaren 70 werd er nog heel weinig gesproken over dementie. De wandeling zelf is ook heel leuk: je komt op plaatsen waar je nog nooit bent geweest. Zo trokken we onder andere al door de vallei van de Mombeek en bezochten we De Wroeter in Hasselt.

 

Waarom wordt er gewandeld tegen dementie?

Guido: We willen aandacht vragen voor de ziekte en geld inzamelen voor wetenschappelijk onderzoek. Deelnemers aan de wandeling betalen 15 euro, maar krijgen daar veel voor in de plaats. Zo zijn er drie tussenstops met hapjes en drankjes en zelfs warm eten aan het einde van de wandeling. Het overige geld komt van sponsors. Vorig jaar bracht de actie zo’n 8000 euro op.

 

Wat maakt de Wandeling tegen dementie zo uniek?

Guido: De unieke samenwerking tussen een bijzonder enthousiaste organisatie en een dankbaar en talrijk wandelaarspubliek. De eerste wandeling in 2016 lokte 200 wandelaars. Vorig jaar waren er dat al 500. Dan weet je genoeg: deze gevarieerde wandeling met een hart voor mensen met dementie heeft de wind in de zeilen.

 

Wandeling tegen dementie (8,5 km): 11 augustus

Vertrekken: tussen 9 en 14 uur aan zaal Kempengalm in Zwartberg (Nieuwe Kempen 52/1)

Volwassenen: 15 euro; kinderen jonger dan 12 jaar: 7 euro

Ook niet-wandelaars zijn welkom: er worden tal van activiteiten en kinderanimatie voorzien.