De parel van februari 2020

Onze stad grossiert niet alleen in cultureel en onroerend erfgoed. Ze koestert in haar schoot ook tal van evenementen, optochten en culturele blijvers die haar op de kaart hebben gezet en haar plaats daarop nog elke dag bevestigen. In zulke weelde loop je zelfs als Genkenaar weleens verloren. Daarom presenteren we je voor elke maand een parel in Genk: een verrassende tip voor een ontspannend bezoek of een leuke uitstap in onze stad.

Februari

De parel van Ria Lambrechts: MOOOV-films in Euroscoop

Waarvoor staat MOOOV?

Ria: MOOOV is een Belgische filmorganisatie die films in de zalen brengt die je in het gewone filmcircuit niet gauw ziet. MOOOV verwijst naar movies, die afkomstig zijn van over de hele wereld en naar ons toe reizen en ons in beweging zetten.

Wat doe je zelf voor MOOOV?

Ria: Samen met een groep van vijftien vrijwilligers ben ik zo’n kwartier voor de film start in de zaal om de kijkers een programmaboekje met het MOOOV-aanbod voor de volgende twee maanden te geven en een evaluatieformulier. Daarmee kunnen ze de keuze voor de film die avond quoteren. Daar leert de organisatie van MOOOV heel wat uit met het oog op het toekomstige aanbod.

Met welk gevoel stap je naar buiten na het zien van een MOOOV-film?

Ria: MOOOV-films zijn poëtischer en intiemer dan massafilms en laten je niet onberoerd. Het zijn films met inhoud, die telkens andere groepen mensen aanspreken. MOOOV schrijft bij elke film andere verenigingen en organisaties aan met de vraag te komen kijken. Bij een Italiaanse film wordt bijvoorbeeld ACLI uitgenodigd en bij anderstalige films dagen groepjes cursisten op die die taal studeren. Wist je trouwens dat alle MOOOV-films op dvd beschikbaar zijn in de bibliotheek van Genk?

MOOOV-films in Euroscoop

Donderdag: 20.15 uur; zondag: 11 uur; dinsdag: 14.30 uur

www.mooov.be