De parel van januari 2020

Onze stad grossiert niet alleen in cultureel en onroerend erfgoed. Ze koestert in haar schoot ook tal van evenementen, optochten en culturele blijvers die haar op de kaart hebben gezet en haar plaats daarop nog elke dag bevestigen. In zulke weelde loop je zelfs als Genkenaar weleens verloren. Daarom presenteren we je voor elke maand een parel in Genk: een verrassende tip voor een ontspannend bezoek of een leuke uitstap in onze stad.

Januari

De parel van Jan Hendrix: Seniorencarnaval

Waarom is er een carnavalsfeest enkel voor senioren?

Jan: Carnaval is er voor iedereen. Het is een oude traditie waar zeker ook senioren nog heel graag deel van uitmaken. Om zo veel mogelijk senioren de kans te geven om erbij te kunnen zijn, is er dit aangepaste programma in de vooravond.

Wat maakt het zo leuk?

Jan: Ik neem deel aan de meest verschillende carnavalsevenementen. Maar het seniorencarnaval springt er voor mij elk jaar weer uit. Senioren genieten echt van de sfeer en het afwisselende programma van zang, show en dans. Bovendien is het de perfecte gelegenheid om bekenden terug te zien in een ongedwongen en gezellige omkadering.

Welke rol speel je zelf in het seniorencarnaval?

Jan: Vorig jaar was ik erbij als bezoeker. Dit jaar werk ik mee achter de schermen als lid bij de Spasbinken. Wie nooit eerder naar het seniorencarnaval kwam, moet dat beslist eens doen: het is gewoon een leuke avond waar je alleen maar mensen tegenkomt die zelf ook plezier willen maken.

Seniorencarnaval: 28 januari 2020; 18.11 uur

Limburghal