De parel van juni 2020

De parel van Maria Petronciana: yogalessen in Ter Hooie

Wat doet yoga met mensen?

Maria: Yoga helpt je je spieren los te maken en soepeler te worden. Dat is voor senioren heel belangrijk. Door geregeld aan yoga te doen slaag je er beter in je evenwicht te bewaren. Lachend noem ik het weleens een ontspannende manier van valpreventie. Vanzelfsprekend moet je tijdens de yogalessen naar je eigen lichaam luisteren. Iedereen doet wat hij of zij kan.

Waar komt je interesse voor yoga vandaan?

Maria: Ik heb altijd veel gesport. Maar met de jaren wilde dat wat minder vlotten. Aangezien ik gefascineerd ben door Azië en het boeddhisme was mijn interesse snel gewekt. Toen Ter Hooie startte met yogalessen twijfelde ik echter. Maar na mijn schroom overwonnen te hebben ben ik ingestapt: nu neem ik al zes jaar twee maal per week deel. Yoga maakt mij vitaal. Het biedt mij een soort mindfulness en verscherpt mijn concentratievermogen. Wanneer ik door omstandigheden enkele weken niet ga, merk ik hoe kwalijk nietsdoen is.

Hoe populair zijn de yogalessen?

Maria: De deelnemers zijn laaiend enthousiast. Ook zelf denk ik soms: was ik hier maar eerder mee begonnen! Toch merk ik ook nog veel terughoudendheid. Voor velen is yoga nog een te grote sprong in het onbekende. Ik kan zulke mensen enkel aanraden het gewoon een keer te proberen. Eens van yoga geproefd, wil je dat niet meer missen.

 

Yogalessen voor senioren

Elke woensdag en donderdag – 9.15 uur

Dienstencentrum Ter Hooie