De parel van mei: René Lenaerts

Onze stad grossiert niet alleen in cultureel en onroerend erfgoed. Ze koestert in haar schoot ook tal van evenementen, optochten en culturele blijvers die haar op de kaart hebben gezet en haar plaats daarop nog elke dag bevestigen. In zulke weelde loop je zelfs als Genkenaar weleens verloren. Daarom vragen we elke maand een Genkenaar een parel in Genk te presenteren: een verrassende tip voor een ontspannend bezoek of een leuke uitstap in onze stad.

De parel van René Lenaerts: De O-parade

Welke rol speel je zelf in de O-parade?

René: Als lid van het feestcomité van de Grotestraat ben ik al in de optocht aanwezig met een praalwagen sinds het begin. En het blijft even heerlijk als vroeger: na al het werk aan de wagen eindelijk op 1 mei door de straten van een uitgelaten stad trekken.

 

Wat doet de O-parade met jou?

René: De O-parade staat voor mij symbool voor de lente, die mij weer een glimlach biedt na de lange winter. Die gedeelde vreugde in het hart van zo veel duizenden Genkenaren vindt zijn expressie in de blije optocht vol muziek en mooie praalwagens die de O-parade is.

 

Wat maakt het evenement zo uniek?

René: De uitgelaten mensen langs het parcours van de parade. De hele dag bulkt ook van de activiteiten: van de rommelmarkt heel vroeg in de morgen over de kermis en de stoet en het afsluitende vuurwerk.

 

O-parade: 1 mei – van 16 tot 18 uur

Stadscentrum; gratis

 

Hier lees je alles over de O-parade.