De parel van oktober: Levensloop

De parel van Marcella Philips: Levensloop

Wat is Levensloop precies?

Marcella: Een event waarbij zoveel mogelijk mensen in beweging komen tegen kanker en teams een volledige dag met minstens één lid op de piste lopen, wandelen of fietsen. Mensen met kanker vechten ook 24 uur per dag tegen hun ziekte. Dat wordt op die manier gesymboliseerd. Dit jaar is Levensloop overigens aan zijn vijfde editie toe. Daar gaan we zeker iets speciaals van maken.

 

Hoe ben jij bij de organisatie van Levensloop terechtgekomen?

Marcella: Aanvankelijk miste Levensloop nog wat bekendheid en wist ik niet van het bestaan ervan af. Via een vriendin kwam ik met Levensloop in contact en ben ik begonnen als vrijwilliger. Op die paar jaren tijd heb ik het event enorm zien groeien.

 

Waarom is Levensloop meer dan een geldinzamelactie?

Marcella: De samenhorigheid tussen de verschillende teams van vechters en lopers maakt van Levensloop iets wat je moet hebben meegemaakt. Uiteraard wordt er wel geld ingezameld dat naar de strijd tegen de ziekte gaat. Maar in de schoot van Levensloop ontstaan ook mooie vriendschappen omdat mensen echt geraakt worden. Elk team van lopers krijgt aan het begin een vechter toegewezen. Het is ontroerend om te zien dat sommige teams het volgende jaar komen vragen om voor dezelfde vechter te mogen lopen. Levensloop is er voor iedereen. Ook mensen die niet meelopen, zijn welkom om zich door de bijzondere sfeer te laten betoveren.

 

Levensloop: van 12 oktober (14.30 uur) tot 13 oktober (14.30 uur)

Atlas College, Mosselerlaan 110

Inschrijving als teamlid: 10 euro

Supporters en sympathisanten: vrije toegang