De perfecte pint bij Plank ‘n Drank

BRUIN CAFÉ 2.0

Mensen zijn terug op zoek naar de gezelligheid van een bruin café, maar dan met een vernieuwde service, aanbod en kwaliteit. En dat is waar Plank ’n Drank voor gaat. Hier eet je heerlijke Belgische ambachtelijke charcuterie en kaas. “Wij kopen rechtstreeks van de boerderijen”, zegt zaakvoerster Ilse. “Alles komt hier onbewerkt op de plank. Onze klanten snijden zelf hun worst en bouletten en smeren hun boterham. De plank komt midden op tafel zodat je kan sharen.”

BAPAS

Bij mooie lokale producten, horen uiteraard even mooie bieren en ook daar weet Ilse raad mee. “Wij kiezen voor Belgische ambachtelijke bieren van minibrouwerijen. Weg van de commerciële draken die je overal vindt. Onze bieren komen met aangepaste ‘bapas’, een biertapas. Zo serveren we bij een Papegaei een Moerduiveltje. Dat is een witschimmelkaasje met pit. En bij de Geus geven we altijd een blauwe kaas, die combineert wondermooi met het bittergehalte van het bier”, legt Ilse uit.

JUIST SERVEREN

Plank ’n drank wil zich ook onderscheiden in het schenken van bieren en wijnen. Bier serveren is veel meer dan drank in een glas gieten, klinkt het hier. Denk maar aan bierglazen op de juiste manier spoelen, vaten onderhouden en de juiste temperatuur hanteren. “Mensen zijn
vandaag op zoek naar beleving, gezelligheid en kleinschaligheid. Geef daarbij nog eens een zeer persoonlijke aanpak, want Carlo en ik staan altijd zelf in de zaak, en je biedt échte kwaliteit en meerwaarde. En dat wordt geapprecieerd. België kent zo’n goede lokale producten en wij
zetten ze hier met veel plezier in de spotlight”