Denk mee na over armoede bij De Sfeer

Al veel jaren richt De Sfeer zijn focus op mensen in armoede. Dankzij gemotiveerde vrijwilligers slagen ze erin de samenleving bewust te maken van wat armoede met mensen doet. De Sfeer kampt ook tegen de mechanismen die armoede veroorzaken en in stand houden. Met boeiende activiteiten brengen ze mensen in armoede en anderen samen in een aangename omgeving.

 

Wat kan je doen als vrijwilliger?

Altijd al jouw goede ideeën willen delen om de armoede in Genk te bekampen? Woon dan eens een van de werkgroepen bij vzw De Sfeer bij. Mensen in kwetsbare situaties en specialisten ter zake wisselen elkaar als sprekers af en geven zo armoede in een specifiek domein een gezicht. Daarnaast bundelen ze signalen rond armoede gerelateerde thema’s en formuleren aanbevelingen voor het Genkse beleid.

 

Voor welke vereniging of organisatie?

Vzw De Sfeer, een Genkse erkende vereniging waar mensen in kwetsbare situaties het woord nemen en die een ontmoetingsplek biedt waar iedereen welkom is.

 

Wanneer en waar?

Kom je graag luisteren naar inzichten over armoede bij zowel specialisten als ervaringsdeskundigen? Neem dan contact op. Welke boeiende sprekers komen, is niet lang op voorhand bekend. De kalender wordt bepaald in functie van hun agenda.

 

De Sfeer

Grotestraat 32

3600 Genk

 

Schrijf je in

Heidi Lowie

0472 10 21 44

heidi.lowie@desfeergenk.be