DIGImaand Juni - Aanbod As

Initiatie geocaching 

Geocaching is een avontuur waarbij je op schattenjacht gaat met behulp van navigatie in de natuur. Zeker ook leuk om te doen met je kinderen of kleinkinderen. Enkele ervaren geocachers van ‘Geocaching Genk’ leggen je uit hoe je van start gaat. Nadien gaan wij in groepjes op pad om geocaches te zoeken in het prachtige bos van Kattevennen. 

Neem dus zeker je smartphone mee met internetverbinding en trek een paar wandelschoenen aan waar je gemakkelijk 2,5 km mee kan afleggen. 

Prijs: 6 euro, inclusief drankje 

As 

  • Woensdag 12 juni om 14 uur, Gemeenschapscentrum de Drieschaar, (Schuttenbergstraat 2, As)

Workshops 

Workshop ‘surfen op het internet voor beginners’ 

Tijdens deze workshop leer je stap voor stap te werken met internet. Hoe maak je verbinding met het internet? Hoe zoek je informatie op? Ook aan veiligheid online wordt veel aandacht besteed. 
Deze cursus bestaat uit twee sessies. 

As 

  • Dinsdag 27 mei EN 10 juni om 13.30 uur, Bibliotheek Het Lichthuis, Kerkplein 16, As 

Workshop ‘Slim op sociale media’ 

Ben jij actief op sociale media, of denk jij ermee te starten? Via sociale media kan je vlot communiceren en kom je veel nieuwtjes te weten. Maar daar zijn ook negatieve kanten verbonden. Tijdens deze workshop leer jij die valkuilen herkennen en ermee omgaan. Denk maar aan fakenieuws, hevige Facebookdiscussies, oppervlakkige onlinecontacten… 

As 

  • Maandag 17 juni om 13.30 uur, Bibliotheek Het Lichthuis, Kerkplein 16, As 

Inschrijven is verplicht en kan via sociaal.welzijn@genk.be of 089 65 43 77. 

Je betaalt 2 euro per workshop, tenzij anders aangegeven. Vergeet niet te vermelden met welk toestel (laptop, tablet of smartphone) je graag wil deelnemen aan de workshops. Het aantal plaatsen is beperkt.