Digimaand Juni - Aanbod Genk

DIGIhulp

Juni is DIGImaand! Ontdek de digitale wereld met workshops, lezingen en activiteiten die jouw digitale skills naar een hoger niveau brengen. We hebben voor ieder wat wils.

 

Initiatie geocaching

Geocaching is een avontuur waarbij je op schattenjacht gaat met behulp van navigatie in de natuur. Zeker ook leuk om te doen met je kinderen of kleinkinderen. Enkele ervaren geocachers van ‘Geocaching Genk’ leggen je uit hoe je van start gaat. Nadien gaan wij in groepjes op pad om geocaches te zoeken in het prachtige bos van Kattevennen.

Neem dus zeker je smartphone mee met internetverbinding en trek een paar wandelschoenen aan waar je gemakkelijk 2,5 km mee kan afleggen.

 • Woensdag 5 juni om 14 uur (start aan Planetarium Kattevennen, zaal Mercator)
 • OF woensdag 26 juni om 14 uur (start aan Planetarium Kattevennen, zaal Mercator)
 • 6 euro, inclusief drankje

Lezing Artificiële Intelligentie: vloek of zegen?

Machines die leren en in onze plaats beslissingen nemen. Algoritmes die onze persoonlijke voorkeuren voorspellen. Toepassingen van Artificiële Intelligentie (AI) die met de mens wedijveren op vlak van creativiteit, accuraatheid, snelheid en kennis. Robots die fysiek en zelfs emotioneel gedrag nabootsen. Zulke toepassingen raken stilaan verder ingeburgerd in onze maatschappij.

Wat is Artificiële Intelligentie nu precies en wat kunnen wij ervan verwachten? Cristel Deham vertelt je er alles over in haar interessante lezing.

 • Vrijdag 7 juni om 19 uur, schouwburg stadhuis Genk
 • 3 euro, inclusief drankje

Workshops

Workshop ‘surfen op het internet voor beginners’

Tijdens deze workshop leer je stap voor stap te werken met internet. Hoe maak je verbinding met het internet? Hoe zoek je informatie op? Ook aan veiligheid online wordt veel aandacht besteed.
Deze cursus bestaat uit twee sessies.

 • Dinsdag 28 mei en 4 juni om 13.30 uur, zaal 1, stadhuis
 • OF vrijdag 31 mei, zaal 4, stadhuis en 7 juni, zaal 1, stadhuis – telkens om 13.30 uur

Workshop ‘kopen op het internet’

Ben je nieuwsgierig naar de wereld van online winkelen, maar voel je je overweldigd door de vele opties? Leer veilig en zelfverzekerd winkelen op het internet! Je leert meer over betrouwbare webshops en handige betalingsmethoden zoals Payconiq. 

 • Dinsdag 11 juni om 13.30 uur, zaal 1, stadhuis
 • OF woensdag 12 juni om 9.30 uur, zaal 2, stadhuis

Workshop ‘Verkopen op het internet’

Heb jij thuis nog spullen waar je van af wil, maar vind je het zonde om ze weg te gooien? Tijdens deze workshop leer je hoe je ze tweedehands kan verkopen op het internet.

 • Dinsdag 18 juni om 13.30 uur, zaal 1, stadhuis
 • OF woensdag 19 juni om 9.30 uur, zaal 1, stadhuis

Workshop ‘Privacy op het internet’

Wat en wie is er betrouwbaar op het internet? Je leert tijdens deze workshop meer over cybercrime en krijgt tips van een IT-expert over hoe je jezelf daartegen beschermt.

 • Maandag 24 juni om 19 uur, zaal 1, stadhuis
 • OF dinsdag 25 juni om 13.30 uur, Ontmoetingscentrum De Crypte, Crypteplein 1A

Workshop ‘Slim op sociale media’

Ben jij actief op sociale media, of denk jij ermee te starten? Via sociale media kan je vlot communiceren en kom je veel nieuwtjes te weten. Maar daar zijn ook negatieve kanten verbonden. Tijdens deze workshop leer jij die valkuilen herkennen en ermee omgaan. Denk maar aan fakenieuws, hevige Facebookdiscussies, oppervlakkige onlinecontacten…

 • Vrijdag 21 juni om 13.30 uur, zaal 1, stadhuis
 • OF donderdag 27 juni om 19.30 uur, Ontmoetingscentrum De Crypte, Crypteplein 1A

Inschrijven is verplicht en kan via sociaal.welzijn@genk.be of 089 65 43 77.

Je betaalt 2 euro per workshop, tenzij anders aangegeven. Vergeet niet te vermelden met welk toestel (laptop, tablet of smartphone) je graag wil deelnemen aan de workshops. Het aantal plaatsen is beperkt.