DIGImaand Juni - Aanbod Zutendaal

Communicatie DIGImaand juni Genk, As en Zutendaal 

DIGIhulp 

Juni is DIGImaand! Ontdek de digitale wereld met workshops, lezingen en activiteiten die jouw digitale skills naar een hoger niveau brengen. We hebben voor ieder wat wils. 

Initiatie geocaching 

Geocaching is een avontuur waarbij je op schattenjacht gaat met behulp van navigatie in de natuur. Zeker ook leuk om te doen met je kinderen of kleinkinderen. Enkele ervaren geocachers van ‘Geocaching Genk’ leggen je uit hoe je van start gaat. Nadien gaan wij in groepjes op pad om geocaches te zoeken in het prachtige bos van Kattevennen. 

Neem dus zeker je smartphone mee met internetverbinding en trek een paar wandelschoenen aan waar je gemakkelijk 2,5 km mee kan afleggen. 

Prijs: 6 euro, inclusief drankje 

Zutendaal 

  • Woensdag 19 juni om 14 uur (start aan Zaal Avdâq Zutendaal, Schoolstraat 6, Zutendaal) 

 

Workshops 

Workshop ‘surfen op het internet voor beginners’ 

Tijdens deze workshop leer je stap voor stap te werken met internet. Hoe maak je verbinding met het internet? Hoe zoek je informatie op? Ook aan veiligheid online wordt veel aandacht besteed. 
Deze cursus bestaat uit twee sessies. 

Zutendaal 

  • 27 mei en 3 juni om 9.30 uur, Cultuurcafé, Oosterzonneplein 1, Zutendaal 

Workshop ‘kopen op het internet’ 

Ben je nieuwsgierig naar de wereld van online winkelen, maar voel je je overweldigd door de vele opties? Leer veilig en zelfverzekerd winkelen op het internet! Je leert meer over betrouwbare webshops en handige betalingsmethoden zoals Payconiq. 

Zutendaal 

  • maandag 10 juni om 9.30 uur, Cultuurcafé, Oosterzonneplein 1, Zutendaal 

Workshop ‘Verkopen op het internet’ 

Heb jij thuis nog spullen waar je van af wil, maar vind je het zonde om ze weg te gooien? Tijdens deze workshop leer je hoe je ze tweedehands kan verkopen op het internet.

Zutendaal 

  • maandag 17 juni om 9.30 uur, Cultuurcafé, Oosterzonneplein 1, Zutendaal

Inschrijven is verplicht en kan via sociaal.welzijn@genk.be of 089 65 43 77. 

Je betaalt 2 euro per workshop, tenzij anders aangegeven. Vergeet niet te vermelden met welk toestel (laptop, tablet of smartphone) je graag wil deelnemen aan de workshops. Het aantal plaatsen is beperkt.