Digitale lessen in de dienstencentra

Gepubliceerd op woensdag 21 november 2018 10.44 u.
Senioren kunnen in onze dienstencentra terecht om hun digitale vaardigheden aan te scherpen. Pas een tablet gekocht? Dan is dit voor jou!

SOFTWAREHULPGROEP

Onze softwarehulpgroep heeft als doel jou verder te helpen met softwareproblemen die je met je laptop, tablet of smartphone hebt. Je kan je vragen stellen aan de aanwezige vrijwilligers of aan de andere leden van de groep. Breng zeker je eigen toestel mee. Regelmatig snijden wij ook een actueel onderwerp aan dat we dan in de groep bespreken.

WII SPELEN

Spelcomputers zijn niet meer weg te denken in onze gemoderniseerde tijd. De wii is er één van en kan je komen uitproberen op één van onze wii-spelmomenten.

INTERNET- EN COMPUTERHULP

Heb je een computer in huis of ben je van plan er eentje te kopen, maar heb je schrik om ermee aan de slag te gaan? Wil je wel gebruik maken van het internet maar weet je niet hoe eraan te beginnen? Dan kan je in Ter Hooie terecht voor individuele lessen waarbij we je begeleiden met je eerste stappen op de computer en/of het internet.

COMPUTERLES VOOR BEGINNERS

Eindelijk, daar staat hij dan te blinken, je (nieuwe) computer. Maar weet je helemaal niet hoe je ermee moet werken, je weet misschien zelfs niet hoe je hem moet aanzetten…Kom naar onze computerlessen voor beginners. In 5 opeenvolgende lessen helpen we je op weg om je computer zinvol te kunnen gebruiken.

HULP BIJ APPLE OF ANDROID

Na lang aarzelen hebben ze je eindelijk kunnen overtuigen om een smartphone en/of tablet te kopen of heb je hem zelfs cadeau gekregen. Proficiat, je aanwinst zal zeker een meerwaarde in je leven kunnen beteken. Alleen heb je nog een duwtje in de rug nodig om er met zelfvertrouwen mee aan de slag te gaan. Dan kan je een afspraak maken met onze vrijwilliger die in het dienstencentrum van jouw keuze jou persoonlijk op weg zal helpen hiermee.

VORMINGSREEKS ANDROID

Je bent al beginnend gebruiker van smartphone en/of tablet. Maar je wilt toch wat meer ermee kunnen doen dan je al kan, dan is onze vormingsreeks van 3 lessen Android wat voor jou. Na deze lessen zal je ongetwijfeld je toestel beter en efficiënter kunnen gebruiken.

IPHONE OF IPAD LES

Wil jij leren werken met jouw iPhone of iPad? Weet je niet goed hoe je berichten moet versturen, een app installeren of hoe je de foto's van je toestel moet halen? Dan kan je iedere 2de donderdag van de maand terecht in dienstencentrum De Schalm met al jouw vragen.