Tip van Adelina: Wandel je mee naar de markt?

Gepubliceerd op dinsdag 29 maart 2022 11.37 u.
Op 23 april komt het Genks Forum Samenleven in Diversiteit met een warm initiatief naar buiten. Ze organiseren een wandeling, opgeluisterd door verhalen van kleurrijke Genkenaren. Je kan meewandelen op drie verschillende tijdstippen.

Hoe kwamen jullie op het idee voor deze wandeling?

Adelina: “Het Genks Forum liet zich inspireren door de ‘Levende boeken’, een project waarmee de bibliotheek van Genk onlangs gestart is. Dat zijn een tiental personen die je net zoals boeken kan lenen in de bib. Zij vertellen je dan een authentiek verhaal. Wij doen net hetzelfde maar dan tijdens een wandeling waarbij we enkele Genkenaren in al hun diversiteit aan het woord laten. 

Wat mogen wandelaars verwachten?

Adelina: “We wandelen van Genk-Centrum naar de Versmarkt in de Vennestraat. Een plek die al meer dan 20 jaar onze diversiteit in Genk op een mooie manier in beeld brengt, zoals in lekker eten, drinken en ontmoeting. Op de stopplaatsen zoals de stiemer boomhut houden we halt en luisteren we naar verhalen die hopelijk warme en verbindende gesprekken in gang zetten.”

Hoe kan je deelnemen?

Adelina: “Er zijn drie startmomenten en elke wandeling sluit af in de Tuin van Betty vlakbij de Vennestraat. Je moet wel even op voorhand inschrijven. Dat kan via het inschrijvingsformulier op genk.be. Kan je er op 23 april niet bij zijn, geen probleem. Je kan de wandeling tot eind oktober zelf doen, met een audiogids via je smartphone!


Diversiteitswandeling

Samen naar de markt 

  • Zaterdag 23 april 2022
  • Start: om 9.30, 10 en 10.30 uur aan het stadhuis (ingang Dieplaan)
  • Einde: Tuin van Betty (Hoefstadstaat / Vennestraat)
  • Duur: 2 uur (met stops)
  • Afstand: 4.2 km (enkel)

Schrijf je in