Doe mee aan de gezelligste plek van Genk!

Gepubliceerd op woensdag 29 november 2023 9.42 u.
Eindejaar mag dan een donkere periode zijn, toch is dit dé tijd van licht en gezelligheid. De stad lanceert een leuke wedstrijd en roept alle Genkenaren op om in december hun appartement, straat of buurt supergezellig te maken. De straat van Paula gaat de uitdaging aan.

"Wij zijn blij met het initiatief", zegt Paula Jankowska (rechts zittend op de foto) uit de Gansenwijer. “Gezelligheid en goede burencontacten mogen wat ons betreft nog meer in de verf gezet worden”, klinkt het in deze straat.

BEHULPZAAM

Al jaren organiseren Paula en haar man met nog drie andere koppels de activiteiten van de straat. “De Gansenwijer in de Wennel is een klein doodlopend straatje met een 14-tal huizen. Iedereen kent iedereen”, vertelt Paula fier. “We delen lief en leed en regelmatig helpen we elkaar met een klusje.” Als op het gezelligheid aankomt weet het straatcomité de boel grondig te animeren. “Elk jaar organiseren we een buurtbarbecue en een nieuwjaarsreceptie,
waar ook kinderen en hun kleinkinderen die niet meer in de straat wonen, nog graag naartoe komen”, verzekert Paula. “En ook op andere momenten zien we elkaar, bijvoorbeeld tijdens een voetbalmatch van KRC Genk, een etentje of een uitstap met de straat.”

LICHTJES EN VERSIERING

De gezelligste plek van Genk ligt wat deze Genkenaren betreft in de Gansenwijer. “Maar we hopen uiteraard dat er nog veel andere bewoners gaan meedoen en het gezellig zullen maken met veel lichtjes en mooie versieringen in hun buurt. Want uiteindelijk zal heel Genk hiervan kunnen genieten. De geldprijs die je kan winnen is uiteraard ook mooi meegenomen!”

Zo doe je mee!

  • Motiveer minstens 7 buren en versier je appartement, straat, buurt . Zorg dat de versiering, lichtjes zichtbaar is voor 20 december.
  • Schrijf je ten allerlaatste in op 20 december via de website genk.be/gezelligsteplek en vul de gegevens in van je team, de exacte locatie en voeg er 3 duidelijke foto's bij van de versierde locatie.
  • Het winnende team wint een geldprijs van 750 euro en een mooi bord met vermelding "gezelligste plek 2023"
  • Genkenaren kunnen vanaf 21 december meestemmen via het stemplatform.

Meer info en inschrijven