E-portemonnee en LimbU

Van 2014 tot 2018 stapte stad Genk in het project e-portemonnee van Limburg.net, onder de naam 'Genk beloont'. Hiermee beloonde stad Genk elke Genkenaar die met kleine inspanningen zijn steentje bijdraagt tot een beter, mooier en warmer Genk. Op 15 maart 2018 sloot Limburg.net het project af.

Wat met de punten die ik nog had?

Indien je na 15 maart nog punten bezit, krijg je deze in de vorm van Genkse geschenkbonnen (indien meer dan 1000 punten) of bonnen van de Oxfam Wereldwinkel (indien minder dan 1000 punten) vergoed. Deze worden per post opgestuurd naar jouw thuis. U ontvangt ze in de loop van de maand april.

Wat met de verdienacties?

Huisvuilzakken

Het inruilen van het teveel aan huisvuilzakken kan nog steeds. Vraag aan de snelbalies in het stadhuis wat je mogelijkheden zijn.

Bloed geven

Bloed of plasma geven is nog steeds noodzakelijk. Mensen worden gered dankzij de vrijwillige donors. Omdat e-portemonnee stopt, krijg je geen beloning meer in de vorm van punten.

Zwerfvuil rapen

Onze trouwe en noodzakelijke zwerfvuilrapers zullen beloond worden in de vorm van Genkse cadeaubonnen. Dienst reiniging informeert de zwerfvuilrapers hier over. Wens je zwerfvuilraper te worden? Neem dan contact op met ons op!

Andere

Vanuit stad Genk willen we nog steeds duurzaam gedrag stimuleren. Door gratis voordrachten (compostmeesters en heempark), informatie en ondersteuning bij vragen hopen we de Genkenaar blijvend te stimuleren om samen met ons voor een duurzamer Genk te gaan.

LimbU?

In enkele Limburgse steden en gemeenten start het project van de Limburgse munt, de LimbU. Dit is een complementaire munt waar duurzaam gedrag, gemeenschapszin en lokale economie mee ondersteund wordt. Stad Genk stapt voorlopig nog niet in dit project. Indien het project positief wordt geëvalueerd volgend jaar, kan stad Genk alsnog instappen.

Ontvang je toch brieven van de LimbU? Limburg.net stapte in het project. Limburg.net deelt punten of LimbU's uit voor bepaalde acties, onafhankelijk van stad Genk. Je kan LimbU's via hen verdienen en inruilen voor een beloning. Stad Genk ondersteunt dit project niet. Neem verder contact op met Limburg.net.