EducaThor organiseert IT-helpdesk voor Genkse leerlingen

Gepubliceerd op maandag 27 april 2020 10.53 u.
Kinderen die tijdens het thuisleren problemen ondervinden met hun computer, kunnen voor ondersteuning terecht bij een Whatsapp helpdesk. Het nummer is beschikbaar via de scholen.

Heel wat Genkse gezinnen ontvingen de afgelopen weken een laptop en internetvoucher om het mogelijk te maken dat de kinderen hun huistaken maken en verbonden kunnen blijven met leerkracht en school. Daarvoor sloegen de stad en Vincentius Genk (figuurlijk) de handen in elkaar.

Omwille van de blijvende vraag worden op dit moment nog meer laptops ingezameld en klaargestoomd voor een tweede leven. Intussen heeft EducaThor, de onderwijspoot van stad Genk in de T2-campus, een ‘helpdesk’ opgericht om leerlingen indien nodig te helpen met laptop-/internetprobleempjes.

Meldpunt laptops

De Genkse kinderen en jongeren hebben de afgelopen weken hun lessen en taken thuis afgewerkt. Om deze ‘live lessen’ te volgen, leervideo’s te bekijken of digitale taken in te dienen, heb je natuurlijk een computer nodig. Om ervoor te zorgen dat elk kind kan leren in deze tijden van afstandsonderwijs, werd binnen Sociaal Huis Portavida een centraal meldpunt ge├»nstalleerd. Via dit centraal meldpunt verdeelden stad Genk en Vincentius Genk al een 120-tal laptops. De verdeling van de laptops en PC’s is mede mogelijk door de schenkingen van vele organisaties en Genkse burgers.

Ondanks dat de scholen gedeeltelijk gaan heropenen zal er nog een tijd onderwijs op afstand gehouden worden. Daarom zal de Stad Genk ook de komende weken voor extra laptops zorgen via de scholen om iedereen optimaal aan het leren te houden.

Helpdesk

Gezinnen die een laptop hebben ontvangen kunnen nu ook beroep doen op een helpdesk voor problemen met hardware en software. Educathor, de onderwijspartner van de Stad Genk op de T2-campus, heeft samen met vrijwilligers een helpdesk geopend om de leerlingen bij te staan op digitaal vlak.

Het nummer van de helpdesk is verkrijgbaar via de Genkse scholen.