Een biomarkt op de versmarkt

ONTHAASTEN

Rosendal Marked is een initiatief van Gilberte Claes, interieurarchitecte en bezielster van de galerie Galleriet. “Het verhaal dat ik in Galleriet vertel over duurzaamheid, is hetzelfde als hetgeen ik op de markt wil vertellen, maar dan over eten in plaats van materialen. Deze markt is geïnspireerd op de overdekte markten die je ook in het zuiden vindt. Het is niet enkel een plek waar mensen hun inkopen doen, het is vooral ook een echte ontmoetingsplek. En dat is exact waar Rosendal.Marked. voor staat. Dit is een shelter voor onthaasting”, aldus Gilberte.

PRODUCTEN VAN HIER

Met deze markt wil Gilberte nieuwe groene waarden en duurzame economie in de aandacht plaatsen. Concreet vertaalt zich dat naar het ambachtelijke aanbod. Zuurdesembrood van Superette, de bakkerij in het openluchtmuseum van Bokrijk, verse biogroenten en – kruiden van bioboer Souliman van Het Vrije Veld, handgeschepte rauwmelkse geitenkazen van Kaasmakerij Karditsel en verder onder meer ook sappen, stroop en pickels.

GEZONDE LUNCH

Afhankelijk van het aanbod van de marktkramers en het seizoen, wordt hier een gezonde lunch gemaakt die je ter plaatse kan nuttigen. Denk aan hartverwarmende soep, frisse salades of een mooie kaasplank. Eenvoudige, pure gerechten waarbij de ambachtelijke ingrediënten centraal staan.

EETBARE BLOEMEN

In de zomermaanden speelt ook de eetbare tuin een grote rol in de gerechten. “De bloemenzone die door de markt loopt, vormt niet enkel een mooi, groen rustpunt, maar wil de bezoeker ook inspireren tot meer duurzaamheid”, besluit Gilberte.

ROSENDAL.MARKED. Elke zaterdag van 8 tot 13 uur in de Hoefstadstraat (zijstraat Vennestraat)