Het Sociaal Huis geeft je een koffer vol voordelen

Gepubliceerd op woensdag 28 februari 2018 11.05 u.
Heel wat mensen weten niet goed voor welke sociale premies en voordelen ze in aanmerking komen. Met een bezoek aan huis wil het Sociaal Huis de Genkenaren beter inlichten. De dames van de Griekse Democratische Vrouwen vroegen alvast een bezoekje aan en dit is wat zij ervan vonden.

Gids aan huis

‘Heel wat oudere dames zijn niet goed op de hoogte van de premies waarvoor ook zij in aanmerking komen. Dankzij dit bezoek zijn we toch heel wat wijzer geworden’, klinkt het hier. Aan de hand van een koffer vol voorwerpen die een voordeel symboliseren, gidste de medewerker van het Sociaal Huis de dames door het aanbod aan stedelijke, Vlaamse en federale premies en voordelen. Die methode viel duidelijk in de smaak: ‘De toelichting was heel duidelijk. De voorwerpen wekten onze nieuwsgierigheid. Niet alles was meteen duidelijk, waardoor er een geanimeerd gesprek over de premies ontstond’, merkt voorzitster Maria Chouchoumis op.

Vijftien voorwerpen

Vanzelfsprekend start ‘Koffer vol voordelen’ met een wandeling langs wat onze stad zelf aanbiedt. Enkele deelnemers merkten terecht op dat het stedelijk aanbod best uitgebreid is: ‘Zeker de premie voor nutsvoorzieningen en de mantelzorgtoelage van de stad gaan we goed onthouden’, stippen enkele dames aan. ‘Heel wat mensen komen daar zeker voor in aanmerking.’

Verwarmingstoelage

Ook enkele federale en Vlaamse premies en voordelen wisten de aanwezigen te boeien. ‘Mensen met een laag inkomen die hun woning met mazout verwarmen, kunnen mogelijk een verwarmingstoelage aanvragen. Ook de aanpassingspremie voor ouderen die hun woning aanpassen om er in te kunnen blijven wonen, is ons opgevallen’, vertellen ze. En zo merk je dat deelnemers aan ‘Koffer vol voordelen’ altijd weer iets bijleren.

Een huisbezoek aanvragen?

Meer weten over de sociale voordelen waarvoor je in aanmerking komt? Krijg je een enthousiast groepje geïnteresseerde Genkenaren bij elkaar? Dan komen wij aan huis. Maak dan een afspraak via het Sociaal Huis. Als organisator krijg je bovendien een geschenkbon van Oxfam Wereldwinkel ter waarde van 10 euro!

 

Meer info?