Hendrik: mobiter van het eerste uur

Gepubliceerd op woensdag 28 februari 2018 12.12 u.
Hendrik (22) uit Gelieren onthaalt Mobit in Genk enthousiast. Hendrik is student Interaction Design aan Luca School of Arts. “Toen ik hoorde dat Mobit ook naar Genk kwam, was ik meteen nieuwsgierig.

Dankzij de app brengt Mobit de fiets op een heel andere manier tot bij de mensen. Zelf ben ik natuurlijk ook een Genkse fietser en zie ik mezelf Mobit in de toekomst regelmatig gebruiken”, aldus Hendrik.

Met Mobit naar de Vennestraat

Hendrik verplaatst zich vaak met zijn eigen fiets en met de bus door Genk. Zijn campus bevindt zich op C-mine. Hendrik: “Als we van C-mine Crib naar Fablab lopen is dat geen enorme afstand maar je verliest wel tijd. Een Mobit-fiets ter plaatse is dan wel handig om te pendelen. Ook om bijvoorbeeld tijdens de lunchpauze naar de Vennestraat te gaan. Nu komtdat er niet van want te ver en de lunchtijd te kort.”

Slimme app 

Voor onze fotoshoot springt Hendrik als eerste Genkenaar op de Mobit-fiets. Hij is onder de indruk: “Stevige en kwalitatieve fietsen, dat is fijn. Ook handig is dat je via de app kan melden als er stukken zijn aan je fiets. Ik denk dat de fiets ook in het centrum ingeburgerd zal geraken. Je parkeert bijvoorbeeld je auto buiten het centrum en je fietst in het centrum rond. Gaat veel sneller. Waarvoor dienen die zonnepanelen vooraan op de fiets? Ah, ik zie het al, dat is voorde fietsverlichting. Top!” Wanneer Hendrik de fiets sluit, krijgt hij via de app een overzicht van zijn fietstochtje: de volledig route in beeld, de afstand afgelegd en zelfs de calorieën die hij verbruikt heeft. Wedden dat dit jou ook overhaalt om het eens te proberen?

Lees hier hoe je aan de slag gaat met Mobit.