Eén pitstop kan een leven redden! Kom bloed geven.

Gepubliceerd op vrijdag 13 juli 2018 10.54 u.
Het Rode Kruis roept op om bloed te komen geven, nog voor je op vakantie vertrekt. Want één pitstop kan een leven redden!

Aaaah, de zomer! Tijd voor dagtripjes naar zee, een gezellige BBQ bij vrienden of die reis waar je al maanden naar uitkijkt. Tijd om volop te genieten dus!

Maar voor je aan al dat genieten begint: ga nog even langs bij Rode Kruis-Vlaanderen om bloed te geven. Want mensen die de zomer in het ziekenhuis doorbrengen, denk maar aan kankerpatiënten, kersverse mama’s die een zware bevalling achter de rug hebben, … blijven jouw hulp nodig hebben.

Maak dus nog snel een pitstop in het donorcentrum op de Schiepse Bos of kom langs op een mobiele inzameling in de buurt. Door een klein uurtje tijd te maken voor je op vakantie, daguitstap of naar een festival vertrekt, kan jij deze patiënten een hart onder de riem steken.

Verfrissend extraatje

In ruil voor dat uurtje van jouw tijd, trakteert Rode Kruis-Vlaanderen iedere donor op een gratis ijsje. Je zou voor minder bloed geven, toch!?

Zon, zee, strand én bloed geven

Plan je deze zomer een vakantie aan onze eigen kust? Dat treft! Want in juli en augustus organiseert het Rode Kruis verschillende bloedinzamelingen aan zee, zelfs eentje letterlijk op de dijk van Knokke-Heist!

Overtuigd? Alle data en locaties om deze zomer bloed te geven, vind je op www.rodekruis.be/bloed. Vul vooraf zeker ook even de donorzelftest in op www.rodekruis.be/donorzelftest. Zo weet je meteen of je in aanmerking komt als donor en maakt je geen nodeloze verplaatsing.