Een stukje N.Y in hartje Genk

“Met Foods & Goods wou ik de klassieke brasserie in een hedendaags jasje steken. Vaak is het moeilijk om een adresje te vinden waar iedereen aan zijn trekken komt. Wel, wij hebben voor ieder wat wils. Van gezonde vegan gerechten en cold pressed juices over hartige zuurdesembroodjes en croques tot origineel gebak”, zegt Alessandro.

‘GEACTIVEERDE’ STEENKOOL

Een koelkast vol kleurrijke groenteen fruitsappen met catchy namen zoals ‘Green power’ en ‘Health bomb’, springt onmiddellijk in het oog. “Elke ochtend juicen we hier zes verschillende soorten koud geperst sap. Goed voor zo’n 5 à 6 liter met niets dan fruit en groenten. Puur natuur. Onze klanten komen daar speciaal voor langs”, vertelt Alessandro. Mijn oog valt op een gitzwart drankje. “Ah onze ‘Black detox’, ofwel ‘geactiveerde’ steenkool. Zeer goed om het lichaam te ontgiften”, legt hij uit.

TRENDS UIT WERELDSTEDEN

Alessandro is duidelijk mee met alle health-trends. “Ik laat me inspireren door wereldsteden zoals Londen, N.Y. en Rotterdam. Ik probeer altijd kleine details van hippe concepten naar hier te halen. Toen ik op vakantie was in New York was er vlakbij ons hotel een bagel shop. Elke ochtend aten we een rijkelijk belegde bagel. Heerlijk! Wel, vandaag vind je op onze kaart ontbijtbagels met roerei, cheddar en eventueel krokant spek. Een topper, al zeg ik het zelf”, lacht Alessandro.

CEASARSALADE

Thom, die de bediening en de koude keuken voor zijn rekening neemt, brengt me ondertussen een caesarsalade. Een rijkelijk gevulde kom met krokante ijsbergsla, een groot stuk sappige kippenborst, hardgekookt eitje, Parmezaanschilfers, krokant gebakken pancetta, knapperige croutons en uiteraard de obligatoire dressing. Hiermee kom ik de namiddag zeker door!

GEZELLIG BIJ ELKAAR

De mama van Alessandro maakt, met meer dan 25 jaar ervaring, alle warme bereidingen. Dat het hier over een familiezaak gaat, voel je. “We kennen ondertussen bijna alle klanten bij naam. En onze bezoekers kennen elkaar ondertussen vaak ook en gaan gezellig bij elkaar zitten. Dat is de sfeer die we willen!” besluit Alessandro.