Eerste werkleider Groen

Stad en OCMW Genk vormen samen het moderne, dynamische en ambitieuze bestuur van een fascinerende, kleurrijke stad die constant evolueert, nieuwe plannen realiseert en altijd naar de toekomst kijkt. Werken bij ons betekent werken in een grote organisatie met meer dan 1200 collega’s, actief in een brede waaier aan functies. Stap je in ons verhaal, dan ga je voor een boeiende loopbaan met veel mogelijkheden en interessante arbeidsvoorwaarden.

De uitdaging

Stad Genk beschikt over een uitgebreid patrimonium en zet dagelijks meer dan 200 stadsmedewerkers in voor het beheer en onderhoud van openbare gebouwen, wegen en groen. Genk is met trots de groenste centrumstad van Vlaanderen en is op zoek naar een nieuwe eerste werkleider voor haar afdeling Groen en Reiniging.

Deze baan biedt een dynamische en opwindende werkomgeving waarin je niet alleen je organisatorische vaardigheden kunt inzetten, maar ook de handen uit de mouwen kan steken.

Als jij op zoek bent naar een betekenisvolle functie met veel verantwoordelijkheid, waarbij je een team kunt aansturen en bijdraagt aan de leefbaarheid van onze stad, dan is de rol van Eerste Werkleider Groen en Reiniging zeker de uitdaging voor jou! Kom bij ons team en maak een verschil in de prachtige stad Genk.

de AFDELING groen en reiniging

De Afdeling Groen en Reiniging staat in voor het beheer van het stedelijk groen in Genk, evenals voor het netheidsbeheer in de stad. Bijkomend staat de afdeling ook in voor het onderhoud van de openbare speelpleinen, het beheer van de begraafplaatsen, de ongediertebestrijding en zet ze acties op touw m.b.t. dierenwelzijn. De afdeling telt ongeveer 110 eigen medewerkers en doet daarnaast ook beroep op externe aannemers.


Eerste werkleider Cx – Groen (werving of bevordering)

Samen met je collega eerste werkleiders en het afdelingshoofd ben je verantwoordelijk voor het organiseren en aansturen van de afdeling. Concreet ben je o.a. verantwoordelijk voor het groenbeheer in meerdere groensectoren. Je geeft op een coachende manier leiding aan een groep van +/- 25 medewerkers die de werkzaamheden op het terrein uitvoeren. Je ondersteunt deze medewerkers op groentechnisch en organisatorisch vlak. Je adviseert het afdelingshoofd en het bestuur inzake groendossiers, ontwerpplannen, enz. Je overlegt met collega’s binnen de eigen afdeling, met andere stadsdiensten en met externe partners. Je volgt meldingen van burgers op en handelt deze op een klantvriendelijke manier af. Je volgt ook de werkzaamheden op van één of meerdere externe aannemers.

De perfecte match

 • Je bent flexibel en stressbestendig. Een onverwachte situatie? No stress, jij kan het hoofd koel houden en de meest efficiënte oplossing aanreiken.
 • Je bent iemand die proactief te werk gaat. Je bent zelfstandig maar kan ook gemakkelijk in teamverband topwerk leveren.
 • Je hebt ervaring in leidinggeven en het coachen van medewerkers. Je bent een daadkrachtige leider die onze werknemers in hun sterkte kan stellen.
 • Je hebt ervaring in het beheer en onderhoud van openbaar groen.
 • Bij werving:
  • o In het bezit van een diploma hoger secundair onderwijs of daarmee gelijkgesteld onderwijs;
  • o Ten minste 2 jaar relevante beroepservaring hebben;

Ons aanbod

 • De stad biedt jou een boeiende functie binnen een dynamische organisatie.
 • Wij bieden een contractuele voltijdse betrekking met een contract van onbepaalde duur.
 • Een brutomaandloon (afhankelijk van relevante ervaring en anciënniteit) tussen € 3.091,51 en € 3.849,81 voor een voltijdse tewerkstelling, aangevuld met maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, vakantiegeld, eindejaarstoelage, extralegaal pensioen, interessante vakantieregeling, flexibele arbeidstijden;
 • Voor bovenvermelde functies wordt relevante ervaring in de privésector of als zelfstandige geldelijk gevaloriseerd tot een maximum van 15 jaar.

Hoe solliciteren?

 • Solliciteer kan enkel via deze link ten laatste op 1 oktober 2023 via https://www.jobsolutions.be/register/16718-34
 • Gelieve uw motivatiebrief, recent cv en diploma toe te voegen aan uw kandidatuur. Enkel dan is uw kandidatuur geldig !
 • Tijdslijn :
  • o Er zal een preselectie gevoerd worden in de vorm van verkennend gesprek waarin motivatie, ervaring en link/fit met de organisatie en functie worden getoetst die doorgaat op woensdag 4 oktober 2023 via een video call.
  • o Kandidaten die slagen voor dit gesprek worden uitgenodigd voor een eerste proef (mondelinge proef met schriftelijke voorbereiding) op maandag 9 oktober 2023 op de technische dienst.
  • Geslaagde kandidaten worden tenslotte uitgenodigd voor een light assessment.

Nog vragen?

 • Over de jobinhoud, raadpleeg de functieomschrijving of contacteer een van onderstaande personen via mail naar Peter Fabry, Groenambtenaar Groen & Reiniging, peter.fabry@genk.be
 • Indien je vragen hebt over de selectieprocedure dan kan je terecht bij onze jobmatchers op de Dienst Personeel via mail naar werving@genk.be