EHBO en reanimeren/ defibrilleren voor 55-plussers

Wanneer iemand in je buurt een klein ongeluk heeft, kan jouw hulp een belangrijk verschil maken. In het geval van een hartstilstand is een juiste reflex zelfs van levensbelang. Met een EHBO-cursus en een opleiding reanimeren/ defibrilleren helpen de Adviesraad 55+ en het Rode Kruis je op weg om zulke hulp te bieden. Je kan een van beide of beide cursussen volgen.

 

Huis-, tuin- en keukenongevallen: EHBO-cursus 24/3

Wanneer is professionele hulp aangewezen bij een ongelukje? En wanneer kan je zelf aan de slag om bijvoorbeeld een wonde te verzorgen? Je leert het in deze cursus die oplossingen aanreikt voor alledaagse ongevallen.

 

Praktisch

Vrijdag 24 maart: 13 tot 16.30 uur

Stadhuis, zaal 4

Deelname is gratis, vooraf inschrijven wel noodzakelijk:

sociaal.welzijn@genk.be of 089 65 43 75

 

 

Opleiding reanimeren en defibrilleren

Met 10.000 hartstilstanden per jaar in België is de nood aan een snelle en gepaste reactie van omstaanders bijzonder groot. Zeker met een automatische externe defibrillator (AED) stijgt de kans voor de patiënt om te overleven enorm. In deze les leer je reanimeren en een AED-toestel correct gebruiken. 

 

Praktisch

Maandag 27 maart: 19 tot 22.30 uur VOLZET

Dinsdag 28 maart: 13.30 tot 17 uur

Stadhuis, zaal 4

 

Zowel voor de EHBO-cursus als de opleiding reanimeren/ defibrilleren is gemakkelijke kledij aangeraden. Er worden praktische oefeningen gedaan.

 

Hier alvast wat foto's van de eerste sessie reanimeren en defibrilleren op 14 maart 2023