'El Dorado' voor boks en buurtsport

Gepubliceerd op dinsdag 27 december 2022 17.30 u.
Sinds september heeft Winterslag een nieuwe sportlocatie. 'El Dorado' is de thuisbasis van twee Genkse clubs waar je verschillende technieken van gevechtssporten kan aanleren. In 2023 wordt het ook een nieuwe buurtsportlocatie voor kinderen. 3600 ging er voor de jaarwissel een kijkje nemen.

El Dorado’ doet bij Genkenaren uit Winterslag zeker een belletje rinkelen. Dit oude jeugdhuis in de Hortensiastraat was vroeger de uitvalsbasis van jeugdwelzijnswerk Gigos. Ze verhuisden in 2020 en zo kwam er een mooie plek vrij voor sport.

Hoessein: Winterslag had nood aan nieuwe ruimte voor sport, maar deze keer niet voor voetbal”

KINDVRIENDELIJKE LOCATIE

“Winterslag had dringend nood aan nieuwe ruimte voor sport, maar deze keer niet voor voetbal”, zegt Hoessein Aabbou van Team Ait Azzi. “We gingen rond tafel zitten met SportinGenk, Gigos en de wijkmanager. Het resultaat is deze sportschool. Wij zijn gemakkelijk te bereiken voor jongeren en bovendien is dit een erg kindvriendelijke locatie.”

Naast Team Ait Azzi traint ook Team Mix Fighter in El Dorado. “Onze club is gestart in 2000. Na jarenlang met diverse clubs zaal AFI gedeeld te hebben, zijn we blij met onze eigen stek in El Dorado”, zegt hoofdtrainer Gokhan Ataman die sinds 2010 aan het hoofd van de club staat.”

FIT ZIJN

Terwijl de club van Hoessein focust op kickboksen en Muay-Thai, spitst de club van Gokhan zich toe op fitboksen en MMA. Dat laatste staat voor Mixed Martial Arts en combineert de gevechts- en verdedigingstechnieken uit jiujitsu, karate, kickboksen en judo. Het is een van de snelst groeiende sporten wereldwijd.

“Toch draait het niet allemaal rond gevechtsport. Wij geven les aan iedereen die graag fit wil zijn”, verduidelijkt Hoessein. “Ons aanbod start al vanaf 7 jaar. Zo kunnen onze meisjes en jongens doorgroeien in deze sport en we hebben ook een succesvolle damesgroep. Onze leden komen uit heel Genk en zelfs daarbuiten zoals uit Hasselt en Oudsbergen.”

Gokhan: "Er is steeds meer vraag naar initiatielessen"

“Naast fitheid stijgt ook de weerbaarheid en het zelfvertrouwen van wie bij ons sport”, vult Gokhan aan. In zijn club volgen vrouwen eveneens bokszaktraining en weerbaarheidstraining. Verder is de club ook actief in scholen: “Er is steeds meer vraag naar initiatielessen. Hierdoor én dankzij onze internationale successen weten we veel jeugd aan te trekken”, aldus Gohkan van Team Mix Fighter.


SAMENWERKING

Hoessein ziet ook mooie kansen in samenwerkingen met andere organisaties: “We stellen ons zo breed mogelijk op. Daarom is onze club aangesloten bij G-sport, sport voor personen met een beperking, en werken we samen met Sport Vlaanderen. We willen meer betekenen dan enkel sport voor jongeren en hebben een burgerbudget ingediend. Wie weet waar het ons brengt!"

Meer info over clubs in Sportzaal El Dorado?
Team Ait Azzi: teamaitazzi.ju.mp
Team Mix Fighter vind je terug op Facebook en Instagram