Energiescan elektrische verwarming

Stad Genk biedt een gratis energiescan aan voor wie verwarmt met elektriciteit!

Een energieadviseur zoekt in je woning naar mogelijkheden om energie te besparen. Nadien geeft hij tips en advies en stelt samen met de bewoners de volgende stappen vast om energie te besparen.

Eigenaars die willen investeren om hun woning energiezuinig te maken en hun energiefactuur te verlagen, kunnen beroep doen op de RENOcoach. Hij biedt advies op maat en begeleiding bij renovatie en energiebesparing door isolatie.

Voor wie?

Voor alle huishoudens van Genk met een oude centrale verwarming op elektriciteit. Het gaat om accumulatiekachels of convectoren.

Voor een vereniging van mede-eigenaars die hun volledige appartementsblok willen scannen, is er een premie voor het uitvoeren van een energie-audit. Meer info vind je hier.

De RENOcoach ondersteunt hen bij het verder uitvoeren van de ingrepen. Aanmelden voor de RENOcoach kan via volgende contactgegevens:

Procedure

  • Vraag je energiescan aan via de knop onderaan deze pagina.
  • Een energieadviseur maakt met jou een afspraak voor een huisbezoek.
  • Tijdens het huisbezoek gaat de energieadviseur je verbruik overlopen en bekijken hoe je kan besparen. Hij overloopt met jou de mogelijkheden en bekijkt wat je best doet en hoe je dit best aanpakt.
  • Wil je investeren in het energiezuinig maken van je woning? Dan kan je beroep doen op de RENOcoach. Je kan aanmelden via volgende contactgegevens: