ENSEMBLE CONSONE & STRIJKKWARTET QUATRE-QUARTS

Locatie en uur:

Inkomhal Paardenstallen C-mine
vanaf 20u00
Max 50 personen

Meer info:

Ensemble Consone

Consone ontstond uit een gedeelde passie voor muziek. Op een avond na een orkestrepetitie werd het idee geopperd: “Wat als we nu eens een ensemble oprichten?”. Zo gezegd, zo gedaan: Consone was geboren! Centraal staat plezier. Plezier dat we beleven aan het samen musiceren maar ook het plezier dat we op het publiek willen overbrengen tijdens onze concerten.

Consone vervat het woord ‘sonus’ wat in het Latijn ‘geluid’ betekent. De muzikaliteit van het ensemble zit zo al in de naam vervat. Daarnaast betekent ‘consone’ ook harmonie en samen zijn. In muziek staat deze harmonie steeds centraal, een uitdagende balans tussen de verschillende delen waarbij iedereen even belangrijk is, ook het publiek. Daarom gaan we het avontuur aan om een gevarieerd en toegankelijk programma te brengen, met een eigen Consone ‘touch’. 

Joanna Houlleberghs: viool 
Irene Maes: viool 
Arne De Brabandere: altviool 
Pieter Vermeir: cello 
Imme Verwulgen: fluit 
Thomas Vermeir: hobo - althobo 
Arno De Potter: klarinet - trompet 

 

Strijkkwartet Quatre-Quarts

Strijkkwartet Quatre-Quarts is een niet-professioneel strijkersensemble opgericht in het voorjaar van 2015 naar aanleiding van een eenmalige muzikale samenwerking voor de promotieviering van de Masteropleiding Verpleegkunde aan de KU Leuven. Gedreven door een gezamenlijke passie voor muziek behielden de vier kwartetleden sindsdien contact en ontstond er mettertijd een uitgebreid repertoire. Gaandeweg deden zich nieuwe podiumkansen voor waarbij huwelijksrecepties en de kerstvieringen in het Jessa Ziekenhuis muzikaal werden opgeluisterd. Daarnaast trad het kwartet op met zangkoren en andere muzikale ensembles in Limburg en voorzagen ze tijdens Levensloop Genk de receptie en kaarsenceremonie van muziek. 
Quatre-Quarts, in het Frans letterlijk vier delen, verwijst naar de vier verschillende kwartetleden die net zoals de vier hoofdingrediënten van de gelijknamige cake één mooi homogeen geheel vormen. Maar dit kan enkel wanneer die individuele ingrediënten met veel zorg, discipline en liefde worden bereid. De magie die daaruit vervolgens ontstaat, dat is Strijkkwartet Quatre-Quarts.

Jolien Vandenabeele: viool 
Brecht Cortens: viool 
Marie-Laure Custers: altviool 
Pieter Vermeir: cello 

Mail naar:

vermeir.t15@live.be