Vervangingsprogramma 1 mei en kermis geannuleerd

Gepubliceerd op vrijdag 2 april 2021 12.04 u.
Een extra inspanning met vooruitzicht op een mooie zomer: het vervangingsprogramma voor 1 mei en de kermis worden afgelast.

1 mei in Genk is al jaren een begrip in Limburg en daarbuiten. Met zijn tienduizenden bezoekers is het het grootste ééndagsevenement van Vlaanderen. Naast de bekende O-parade is er jaarlijks ook een grote jaarmarkt, kinderanimatie en de 1 mei kermis. Ook dit jaar heeft de Stad Genk beslist om 1 mei en de bijhorende initiatieven niet door te laten gaan. Een jammere zaak, maar noodzakelijk om de strijd tegen corona te blijven voeren.

Met een opgeheven hoofd richten we ons op het voorjaar en op de heropstart van de horeca. Initiatieven die coronaproof georganiseerd kunnen worden, zullen wel doorgaan.

Genk Loopt

Eén van deze coronapoof evenementen is Genk Loopt. Gespreid over 9 dagen worden alle deelnemers veilig en volgens de actuele maatregelen ontvangen. Want ook in deze tijden is beweging en aandacht voor een goede gezondheid van cruciaal belang.

Wat met Genk On Stage, De Zondagsmarkten, …?

Momenteel is er veel onduidelijkheid. De coronacrisis maakt het moeilijk om echt vooruit te plannen, want alles hangt af van de epidemiologische situatie. We bereiden ons daarom voor op verschillende scenario’s. Vanaf het moment dat versoepelingen aangekondigd worden, bekijken we als stad hoe we opnieuw sfeer en beleving kunnen creëren in onze stad, op een veilige en doordachte manier.

Blijf onze kanalen volgen. We’ll be back!