HET HUIS TUSSEN DE BOMEN

Het Emile Van Dorenmuseum pakt deze herfst uit met een unieke tentoonstelling met nooit eerder getoonde werken van een kunstenaarsfamilie met een bijzondere band met Genk.

Ergens rond 1890 belandde aquarelliste Henriette Lagrange, samen met haar echtgenoot Achille Rolin, voor het eerst in Genck, aangetrokken door het uitgestrekte landschap met eindeloze heidegronden en statige mastbossen, spiegelende vijvers en zompige moerassen.

Dochter Madeleine Rolin en haar echtgenoot, musicoloog Charles Van den Borren, bouwden er omstreeks 1911 hun maison forestière, naast villa Le Coin Perdu, de kunstenaarswoning van Emile Van Doren, vandaag het Emile Van Dorenmuseum.
Dit huis was meer dan vijftig jaar lang de favoriete vakantiebestemming voor vier generaties.
De artistieke genen van grootmoeder Henriette bepaalden het lot van vele familieleden, zoals schrijfster Dominique Rolin, keramiste Ann Cape, tekenaar Philip Cape en schilder Marie Cape en haar dochter, fotografe Corinne Bukac.

Charlotte Peys en Lien Hillen, twee jonge kunstenaars, gingen de uitdaging aan nieuw werk te tonen in relatie met deze boeiende familiegeschiedenis.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Emile van Dorenmuseum. Huis van landschap en kunst

Organisatie

Emile Van Dorenmseum

Filter op categorie