Familievoorstelling 'Mobi Mobi' op een bijzondere Genkse locatie

Gepubliceerd op donderdag 25 augustus 2022 10.26 u.
Het was een prachtige zomervakantie! In Winterslag gaan ze dat zomers gevoel op zondag 18 september nog wat verlengen met 'Mobi Mobi', een ontspannende familievoorstelling over een onvergetelijke vakantie opgevoerd op een bijzondere locatie. Een mooie samenwerking tussen verschillende wijkpartners.
Enthousiaste samenwerking

“De heerlijke zonnige zomer gaf iedereen een echt vakantiegevoel, of je nu thuis bleef of ver weg ging,” klinkt het bij deze enthousiaste groep Genkenaren. “Dus vonden we het een goed idee om een theatervoorstelling over een ‘onvergetelijke’ vakantie in te lassen om het zomers gevoel nog wat te verlengen.”

‘We’ dat zijn: C-mine, de Fatih Moskee, Stebo en de Dienst Gebiedsgerichte Werking van stad Genk. “Wij werken altijd graag en goed samen met onze wijkpartners en stad Genk”, gaat Ünal Kurtal van de Fatih Moskee van start. “Toen het idee van deze voorstelling tijdens een babbel met Ann van Stebo naar boven kwam, waren we onmiddellijk enthousiast. “Het is fijn om samen nieuwe paden te kunnen bewandelen.”

Zoveel Genks

Ook An Leemans, curator bij C-mine heeft niet lang hoeven nadenken om op deze plek een theaterstuk te programmeren. Ze was meteen enthousiast. “Een buitenlocatie voegt altijd
iets speciaal toe aan een voorstelling. Vanaf de Fatih Moskee zie je zoveel Genks: de terril van Winterslag, de natuur, de wijk, de vriendelijke mensen. Het lijkt me de perfecte mix voor een Genkse namiddag!”, zegt ze.

Iedereen verrast

Dat het een toffe zondagnamiddag wordt waarbij iedereen verrast kan worden, daarvan is ook wijkmanager Daan Symons overtuigd. “Het theaterstuk ‘Mobi Mobi’ van collectief Fiat is immers gericht op families en kinderen vanaf 6 jaar. Er is die dag trouwens meer dan enkel theater. Je kan ook een rondleiding krijgen in deze prachtige moskee. Daarnaast is er ook randanimatie met een workshop van Kwasteeltje, de Speelbus van Campus O³, een springkasteel, een creatieve tekentafel en eet-en drinkstandjes. De toegang is gratis en je hoeft niet te reserveren maar kom zeker op tijd voor een goed plekje."

Kom met de fiets!

De organisatoren rekenen alvast op heel wat belangstelling. Ze hopen dat de vaste bezoekers van de moskee ook naar het stuk komen kijken. “Maar uiteraard is iedereen uit Winterslag en de rest van Genk welkom”, verzekert Ann Tielemans van Stebo. “We geloven dat de zon er zal zijn en dat het een typische gezellige Genkse zondagnamiddag zal worden. En als we nog een goede tip mogen geven: kom zoveel mogelijk met de fiets! Zo belasten we de wijk niet want er zijn weinig parkeerplaatsen voor de auto.”

Mobi Mobi - Collectief Fiat: zondag 18/9 vanaf 14 uur
Inkom is gratis, reserveren niet nodig
Locatie: Fatih Moskee, Staatstuinwijk 20 in Winterslag

Lees meer over de voorstelling

Op de foto vlnr: Ann Tielemans (Stebo), An Leemans (curator C-mine)
Daan Symons (wijkmanager Genk-West) en Ünal Kurtal (Fatih Moskee)