Fietsbieb

Stel je voor: een bibliotheek zonder boeken maar met fietsen? Het kan! De Fietsbieb geeft gezinnen met jonge kinderen de kans om dagelijks gebruik te maken van kinderfietsen. De Fietsbieb speelt in op “het nieuwe delen” en wil het fietsen stimuleren. 

Lid worden kost je € 20 voor een jaar. Leden van de Fietsbieb kunnen voor hun kind (van 2 tot 12 jaar) een jaar lang een fiets lenen. Tweedehands, maar tiptop in orde.

Is zoon of dochter aan een grotere fiets toe of wil hij of zij eens een ander modelletje? Wel, dan mogen leden de geleende fiets gewoon inwisselen voor een ander exemplaar uit de Fietsbieb.

Waar en wanneer kan je hier terecht?

  • Locatie: Schoolgebouw Mater Dei, Klokkuil z/n, 3600 Genk
    toegang via Klokkuil, voorheen Regina Mundi
  • Open: elke eerste zaterdag van de maand van 14 tot 16 uur
    Is een bezoekje niet mogelijk? Neem dan contact op via fietsbiebgenk@gmail.com of via de Facebookpagina.

Vrijwilligers

De Fietsbieb wil ook nieuwe vrijwilligers verwelkomen. Sleutel je graag aan fietsen? Wil je enkele uren per maand de Fietsbieb openhouden? Wil je de Fietsbieb mee promoten? Iedereen welkom. De Fietsbieb draait volledig op vrijwilligers. Meld je aan via de website van de Fietsbieb, en je wordt gecontacteerd om af te spreken.

Kinderfietsen gezocht

Om van start te kunnen gaan is de Fietsbieb nog op zoek naar goede fietsjes. Wanneer je een fiets in goede staat aan de Fietsbieb schenkt, krijg je meteen een jaar gratis lidmaatschap voor jezelf of om aan iemand anders te schenken.

Laat het weten via de website van de Fietsbieb, en je wordt gecontacteerd om de fiets op te halen of binnen te brengen.

De Fietsbieb is een initiatief van beweging.net Limburg i.s.m. basisschool Mater Dei, fietsersbond Genk, Stebo en met steun van Stad Genk.

Contact

fietsbiebgenk@gmail.com
bart.bynens@beweging.net
directie@materdei-genk.be

Volg ook de facebookpagina van Fietsbieb Genk!