Fons geeft al 10 jaar prikjes voor het diabetesproject

Gepubliceerd op dinsdag 28 januari 2020 9.21 u.
De laatste jaren worden steeds meer Genkenaren geconfronteerd met diabetes. Ook veel jongere mensen, 40-plussers of zelfs jonger, krijgen te horen dat ze suikerziekte hebben. Voldoende beweging is dan ook de boodschap als je deze ziekte hebt. En daar probeert de stad een handje bij te helpen.

SportinGenk verzorgt samen met de diabetesvereniging een cursus waarin beweging en gezondheid centraal staan. Wie ook steeds aanwezig is, is Fons Kelchtermans. Hij is verpleegkundige en zorgt er al 10 jaar voor dat deelnemers hun suikerwaarde kunnen meten voor en na de bewegingslessen. “Het is niet verplicht, maar je kan door mij een prikje laten afnemen en zo kunnen we kijken of je waarden verbeterd zijn. Ik hou alle resultaten goed bij zodat je weet of je vooruitgang boekt in die tien weken”, verzekert Alfons. En wat iedereen graag wil weten: doet dat ook pijn, Fons? “Het doet niet echt pijn maar je voelt het wel.”

HEB JE RECENT DE DIAGNOSE DIABETES VAN JE DOKTER GEKREGEN EN BEN JE GE√ŹNTERESSEERD IN DEZE LESSEN?

Kom dan zeker naar het gratis infomoment op dinsdag 18 februari om 10 uur. Dit infomoment gaat door in SportinGenk Park (VIP-ruimte Sporthal Arcade). Inschrijven kan tijdens het infomoment of vanaf woensdag 19 februari aan de Infobalie van SportinGenk Park (tijdens de openingsuren). Informeren kan via T 089 65 34 50.

‚ā¨ 35 voor de lessenreeks (10 lessen)
Start 10 maart, wekelijks op dinsdag van 9.45 tot 12 uur
SportinGenk Park

Meer info