Foto- en poëzieproject voor medioren en senioren: Nieuw leven

De vindingrijkheid van Genkse medioren en senioren is nog lang niet uitgeput. Met die overtuiging in het achterhoofd doet de Adviesraad 55+ voor het dertiende jaar op rij een oproep aan alle medioren en senioren om creatief aan de slag te gaan rond een centraal thema.

Met het onderwerp 'Nieuw leven' kan je veel kanten op. Aan de hand van een of meerdere leuke foto's of gedichten kunnen deelnemers hun eigen invulling geven aan wat nieuw leven kan inhouden. Willekeurig duiken enkele suggesties op zoals het nieuwe leven in de natuur, de geboorte van kleinkinderen of de ontdekking van een nieuwe hobby of passie. Maar met genoegen kijkt de Adviesraad 55+ nu al uit naar de verrassende interpretaties die de deelnemers aan het onderwerp zullen geven.

Richtlijnen foto's
Belangrijk is dat er minstens één medior of senior op de foto staat en dat de foto's van hoge kwaliteit zijn en de hoogste resolutie (minstens 3 megapixels) hebben. Collages zijn niet toegelaten en er mogen geen teksten, kaders, data of andere grafische elementen op de foto staan. Let er ook voor op dat je als maker van de foto niet zelf op de foto staat. Je mag maximaal met zes foto's deelnemen.

Richtlijnen poëzie
Deelnemende gedichten zijn zelf geschreven in het Nederlands en mogen niet meer dan 100 woorden tellen. Limericks worden geweerd. Je mag met maximaal twee gedichten deelnemen.

Tentoonstelling
Alle geselecteerde foto's worden op www.genk.be, in de Horizon en tijdens een tentoonstelling in oktober in het stadhuis getoond. Van elke deelnemer wordt minstens één foto of gedicht uitgekozen en vergroot. Wie meedoet aan het project krijgt een leuke beloning en de vergrote versie van zijn foto of gedicht.

Schrijf je in
Je foto's en/of gedichten kan je voor 15 mei naar seniorenfoto@genk.be mailen of op een stick binnenbrengen bij de Dienst Sociaal Welzijn of de dienstencentra.

Meer info: 089 65 43 60 en 089 65 43 72