Foto- en poëzieproject 55-plussers 2021

De veertiende jaargang van het foto- en poëzieproject voor Genkse medioren en senioren leverde een verzameling van indringende beelden en gedichten op over klimaatverandering.

 

Het onderwerp werd vastgelegd vooraleer verschillende rivieren na enorme regenval delen van Wallonië kolkend overspoelden. Maar een thema als klimaatverandering verdient altijd de volle aandacht.

 

Tentoonstelling

Het resultaat spreekt boekdelen en was te bewonderen in de fotogalerij van het stadhuis en de bibliotheek. Parallel liep in onze bib een niet te missen tentoonstelling van Grootouders voor het klimaat. De inbreng van onze 55-plussers sloot daar feilloos op aan en bood er de kracht van een megafoon aan. De tentoonstelling trekt immers elk jaar heel wat kijklustigen en bouwt nu mee aan het bewustzijn rond klimaatverandering.

Alles samen stuurden 36 Genkenaren 160 foto’s en twaalf gedichten in. Een zeskoppige jury haalde er de pakkendste inzendingen uit en balde die tot een tijdloze aanklacht tegen klimaatonverschilligheid.

 

Feestmaand

De tentoonstelling vormde ook in 2021 de proloog van de feestmaand voor medioren en senioren in oktober. Na de gedwongen coronabreak keerde de feestmaand vol optredens, lezingen en workshops in al zijn glorie terug.