Geloof jij nog in sprookjes? Wij wel, dankzij onze vrijwilligers.

Gepubliceerd op maandag 23 september 2019 15 u.
Al enkele jaren is de Sprookjestocht één van de topactiviteiten van stad Genk voor gezinnen met kleine kinderen. Wat begon als een klein evenement binnen speelpleinwerking Grabbel & Co is vandaag uitgegroeid tot een vaste waarde. Dat hebben we vooral te danken aan de vele toegewijde vrijwilligers.

Silke Winters en Marga Olaerts zijn de twee spilfiguren binnen de groep.

"Ik ben al sinds de allereerste editie van de Sprookjestocht actief als vrijwilliger", vertelt Marga. "Toen organiseerden we dit enkel voor de kinderen van Grabbel & Co en hun ouders in het bos van Kattevennen. Dat hebben we drie keer gedaan, maar het was er zo donker dat je er met een zaklamp moest wandelen. We zochten een nieuwe locatie en die vonden we in het Molenvijverpark en Heempark."

CHEF BACKSTAGE

Die eerste editie is alweer van 2008 geleden en telde een paar honderd bezoekers. Tegenwoordig is

de Sprookjestocht uitgegroeid tot een tweedaags evenement. De teller staat op ruim 2 000 bezoekers uit Genk en zelfs daarbuiten. "De vrijwilligers komen overigens ook uit andere jeugdwerkingen, zoals speelplein Heidevreugde. En ook dansgroepen, koren en professionele zangers doen mee." Voor Silke is het zeker de vierde keer dat ze meedoet. "Ik begon eerst als actrice en speelde onder andere Tinkelbel, maar dit jaar ben ik chef backstage. Het leek mij gewoon fijn om iets anders te doen."

ROODKAPJE

Marga is overtuigd van Silke haar kunnen. "Silke is keigoed. Andere jaren speelde ze al een rolletje, maar ze kon het niet laten om ook in de organisatie een handje te helpen." Terwijl Silke het overzicht in de backstage bewaart, is Marga voor de tocht druk in de weer met de leukste kapsels. "De dag begint vroeg. We starten rond acht uur en werken met alle vrijwilligers door tot half vier in de namiddag, tot iedereen een juiste outfit en passend kapsel heeft." Daarna is het werk nog niet gedaan voor Marga. Ze kruipt zelf in de kleren van Roodkapje om vervolgens de hele Molenvijver rond te huppelen.

SAVE THE DATE!

"Engagement is zeker nodig als je aan de Sprookjestocht wil meedoen", zegt Marga, die ook in de kerngroep zit. "We komen al samen in april en vanaf juni sturen we save-the-dates uit via social media. Het niveau van deze tocht wordt ook elk jaar een trapje hoger gelegd." Rest alleen de vraag: waarom zou je als vrijwilliger meedoen aan de Sprookjestocht" "Vooral de reacties van het publiek en de sfeer tussen de vrijwilligers onderling geven ons erg veel voldoening", besluiten deze sprookjesdames.

Sprookjestocht

  • Gestart in 2008
  • 112 sprookjes uitgebeeld
  • Elk jaar 2000 deelnemers
  • Medewerking van 125 vrijwilligers

Sprookjestocht op 19 en 20 oktober!

Uur volgens tijdsblok. Molenvijver-Heempark. Bestel je tickets!

  •  € 8 — VT-statuut: € 4
  • vanaf dinsdag 1 oktober om 17 uur via www.jeugdgenk.be
  • vanaf woensdag 2 oktober tijdens kantooruren aan de balie van JC Rondpunt 26, Europalaan 26