Genk-Centrum krijgt nieuw Bancontact CASH-punt met brede openingstijden

Gepubliceerd op vrijdag 17 november 2023 9.55 u.
Persbericht van 17 november 2023

Wie cash geld wil afhalen in Genk-Centrum, kan voortaan terecht bij het nieuwe Bancontact CASH-punt aan de Winterslagstraat, naast winkelketen H&M. Met dit nieuwe Bancontact CASH-punt zorgt stad Genk voor een extra centrale plek in het stadscentrum waar je contant geld kunt opnemen. Dit is het tweede Bancontact CASH-punt in Genk-Centrum, naast de locatie in Shopping 1. “Met dit tweede punt bieden we nu dienstverlening aan van 6u ‘s ochtends tot middernacht”, aldus de burgemeester.

Onder de naam Batopin bundelen Belfius, BNP Paribas Fortis, ING en KBC hun krachten voor de Bancontact CASH-punten. Bij zo’n CASH-punt kunnen klanten contact geld opnemen of de pincode van hun bankkaart wijzigen, en dat op een centrale locatie in de buurt van winkels en horecazaken. Wie klant is bij één van de banken, kan ook het saldo op de rekening raadplegen of er cash geld op storten.

Dienstverlening tot middernacht

In Shopping 1 was al zo’n CASH-punt. Door de opening- en sluitingstijden van het winkelcentrum, is dit punt slechts geopend tot 20.00 uur. Op vraag van het stadsbestuur en de vzw Centrummanagement is er nu een nieuwe locatie bijgekomen met bredere openingstijden. Het nieuwe CASH-punt bevindt zich aan de Winterslagstraat en is geopend van 06.00 uur in de ochtend tot middernacht.

“Er is een belangrijke stap gezet na het openen van het eerste CASH-punt met te beperkte openingstijden. We vinden het dan ook goed dat Batopin rekening heeft gehouden met onze bekommernissen”, zegt burgemeester Wim Dries. “Met de opening van het tweede CASH-punt bieden we nu een dienstverlening van ‘s morgengsvroeg tot middernacht aan. Dat is niet alleen interessant voor de burgers en de shoppers die over cash geld willen beschikken, maar eveneens voor de ondernemers in de handel en horeca, die hun cash inkomsten aan het einde van de werkdag op een veilige wijze willen deponeren.”

Bovenlokale handelsstraten

“Daarnaast hechten we er belang aan om deze dienstverlening ook in de wijken te voorzien. We bekijken daarom samen met Batopin de mogelijkheid van bijkomende vestigingen in onze bovenlokale handelsstraten”, vult Toon Vandeurzen aan, schepen van Economie. “Op die manier kunnen de burgers, klanten en ondernemers ook in die zones optimaal gebruik maken van de dienstverlening van Batopin.”

Bedoeling is dat de geldautomaten bij de vier banken uiteindelijk zullen verdwijnen. Wie cash wil afhalen, kan dat dan doen bij de 3 geldautomaten van het CASH-punt aan de Winterslagstraat 31A of bij het CASH-punt in Shopping 1. Ook de andere geldautomaten in Genk blijven actief.