Genk gaststad voor WK obstacle run

Gepubliceerd op maandag 28 augustus 2023 13.49 u.
Van 10 tot en met 17 september wordt Thor Park het middelpunt van avontuurlijk sporten. Eerst vindt Spartacus Thor plaats en daarna het Wereldkampioenschap Obstacle Run. De sport combineert lopen met gewaagde hindernissen. Deelnemers schuwen hierbij geen water of modder!

SPARTACUS THOR

Dit sportevenement op en rond de terril van Waterschei is lang geen onbekende meer bij avontuurlijke sporters. Hier verleg je je grenzen in een prachtige natuur. Voor ieders kunnen is er een uitdagend parcours met obstakels. Er zijn afstanden van 10 km, 5 km of 3 km (6 tot 12 jaar). Inschrijven kan nog tot en met 9 september!

10/9 Spartacus Thor vanaf 9.30 uur

schrijf in via spartacusthor.be

WK OBSTACLE RUN

Na Spartacus Thor is het de beurt aan de wereldtop. FISO, een internationale organisatie brengt het allereerste WK Obstacle Run naar Genk. De Belgische federatie BOCRA en stad Genk hosten dit wereldkampioenschap. Op dit WK is het voor ons vooral supporteren geblazen want deelnemen zit er helaas niet in voor de ‘gewone’ mens. Maar geef gerust je ogen de kost. Hier staan immers de beste atleten uit verschillende categorieën aan de start en ook para-atleten doen mee.

14 t.e.m 17/9 WK Obstacle Run. Programma en info via

www.worldobstacle.org

www.belgianocra.be

Omdat op deze prachtige plek de natuur centraal staat, storten de organisaties voor elke deelnemer aan deze wedstrijden een bijdrage aan het Nationaal Park Hoge Kempen!