Genk in Bloei dankzij 200.000 bloembollen

Gepubliceerd op maandag 18 november 2019 10.41 u.
Elk voorjaar zie je in Genk overal kleurige narcissen, krokussen en andere bloemen opduiken in de grasperken langs de weg. Het voorbereidende werk gebeurt altijd in het najaar.

Voorjaarsbloeiende bollen plant je best in het najaar want als je ze in de warme maanden plant, drogen ze uit. Langs grote wegen gaat de stad zelf aan de slag. “Daar planten we machinaal, omdat de oppervlaktes te groot zijn. En zo kunnen we bovendien in patronen planten”, zegt Yannick Krikke van stad Genk.

Bevraging via Facebook

Via Facebook vroeg de stad de Genkenaren in de zomer van 2019 op welke locatie ze het liefst bloembollen willen zien. Ze konden kiezen tussen de Cockerillplaats in Zwartberg en de Priesterhaagstraat in Kolderbos. De Cockerillplaats kreeg het meeste stemmen maar ook de Priesterhaagstraat kreeg heel wat stemmen. Dus besloot de stad beide locaties op te fleuren met meer dan 147.000 bloembollen.


Hulp van de buurt

De stad plant natuurlijk ook nog manueel bloembollen op pleintjes, aan banken of onder bomen. Freddy Postelmans van stad Genk: “Maar liefst 61.600 bloembollen werden in het najaar 2019 met de hand geplant, waarvan 13.000 stuks met buurtbewoners, klasjes, verenigingen, … De nieuwe helpende handen waren erg enthousiast en dat is een extra stimulans voor de volgende jaren.”