'Genk in Bloei' stimuleert duurzame tuinen

Gepubliceerd op dinsdag 31 oktober 2023 14 u.
Voorbije zomer ging de werkgroep ‘Genk In Bloei’ langs bij ruim 200 deelnemende gezinnen die tuinieren in hun voortuinen, op balkons of terrassen. Corry Gielen is een van de laureaten die in oktober bekroond werd voor haar voortuin. 3600 ging op bezoek.

Corry, pottenbakker van beroep en hobbytuinier in haar vrije tijd, heeft een prachtige ecologische voortuin gecreëerd die zowel gasten als voorbijgangers verwelkomt. Voor stad Genk is dit alvast een mooi voorbeeld hoe je met minimale inspanning het maximale aan natuur in je tuin kan halen.

SPONTANE CREATIE

Corry’s ecologische tuin is door de jaren heen tot volle bloei gekomen en heeft zich ontvouwd tot een waar paradijs voor de natuur. "Mijn tuin begon als een spontane creatie, maar nu ben ik me veel bewuster van de ecologische waarde. Ik zie welke planten welke dieren aantrekken, en als er iets verdwijnt, aarzel ik niet om het opnieuw te planten." Haar tuin biedt een warme welkom aan vlinders, bijen en vogels, waardoor het een gastvrije oase is geworden.

NATUURLIJK FLOREREN

Corry benadrukt het belang van timing: “Luisteren naar het weer en de omstandigheden is cruciaal, ik geef mijn tuin de ruimte om natuurlijk te floreren, en soms brengt dat onverwacht prachtige resultaten met zich mee.”

TIPS VAN CORRY

1. Snoei niet te snel! Wacht het juiste moment af.
2 Experimenteer! Kijk wat je zelf leuk vindt.
3. Gebruik geen pesticiden. Ze schaden het milieu.

Genk in Bloei is een stedelijk initiatief dat zich sinds 1985 samen met vrijwilligers en inwoners inzet om extra kleur in het straatbeeld te brengen. Het resultaat mag ieder jaar opnieuw gezien! Wil jij meedoen aan een kleurrijke, duurzame en gezonde stad?

Lees meer