Genk investeert fors in fietsinfrastructuur

Gepubliceerd op dinsdag 31 mei 2022 16.15 u.
De stad wil niet alleen het recreatief fietsgebruik aanmoedigen, ook het woon-werkverkeer en het schoolverkeer met de fiets moeten nog omhoog. Daarom investeert Genk de komende jaren meer in klassieke fietsinfrastructuur waarvoor het ook geld krijgt van de Vlaamse Overheid.

Op de planning staan onder meer de verbetering van fietsverbindingen, nieuwe fietsverbindingen, zoals tussen Thor Park en de Stalenstraat, het onderhoud van fietspaden zoals die van de Rozenkranslaan. Ook de rode fietsstraten breiden nog verder uit. De fietsstraat op de Reinpadstraat bijvoorbeeld, trekken we door tot aan de Jan Habexlaan

FIETSSNELWEGEN IN DE MAAK

Genk springt ook mee op de kar van de fietssnelwegen. Zo wordt de kolenspoorroute ingericht als fietssnelweg. De route loopt van Beringen tot Maasmechelen via Genk. In 2024 wordt het stuk op grondgebied Genk-As aangepakt. Nu ligt er al een stukje van de route in de oude spoorwegbedding onder de Torenlaan (zie foto boven). Op langere termijn wil stad Genk ook de fietssnelweg tussen Genk en Hasselt en Genk en Tongeren realiseren (www.fietssnelwegen.be).

5 % meer fietsers tegen 2025

Niet alleen met fietsinfrastructuur wil de stad meer Genkenaren op de fiets krijgen. Dat gebeurt ook met een reeks initiatieven zoals het fietsnet, de fietsbibliotheek voor volwassenen, de fietsbieb voor kinderen, een fietsschool voor volwassenen, het fietsexamen, beloningsacties in de scholen en het mee promoten van het Vlaams pendelfonds.

Tegen 2025 wil de stad jouw vervoerskeuze positief beïnvloeden:

  • + 1% stappen
  • + 5% trappen
  • + 4% openbaar vervoer
  • -10% autogebruik