Genk is klaar om opnieuw Vollebak te 'Vennestraten'

Gepubliceerd op woensdag 17 augustus 2022 11.20 u.
Persbericht van 17 augustus 2022

Het einde van de zomervakantie is in zicht, stilaan keren we terug naar het gekende ritme. Niet getreurd, in Genk hebben we de perfecte oplossing om volop te blijven genieten van de zuiderse sfeer: het is weer tijd voor Vollebak Vennestraat!

Voor het ultieme zuiderse vakantiegevoel in eigen land, moet je opnieuw in de Vennestraat zijn.
“Vier zomerse zaterdagen geniet je in dé Straat van de Zintuigen als vanouds van multiculinaire hoogstandjes aan het langste terras van de streek, met opzwepende straatmuziek en plezierige kinderanimatie,” blikt schepen van Economie, Toon Vandeurzen, alvast vooruit.

“Van 20 augustus tot en met 10 september maken we de straat op zaterdag autovrij, zodat je er gezellig kan tafelen en je vollebak kan laten verwennen door al het culinaire en creatieve dat de Straat van de Zintuigen te bieden heeft. We horen vaak als reactie dat mensen een bezoek aan Vollebak Vennestraat als ‘vakantie in eigen land’ ervaren. Een mooi compliment,” vindt schepen Vandeurzen.

De geuren van de mediterrane kruiden komen je van ver tegemoet, de horeca zorgt voor authentieke soul food en hippe drankjes. De straatanimatie en muzikale optredens maken het plaatje helemaal af om er een écht volks, artistiek en culinair feest van te maken. Zorg dus dat je erbij bent!

Go-carts, peperkoekenhuisje en fiezelsnot

Voor kinderen zijn er ook opnieuw leuke activiteiten voorzien. Ter hoogte van Vennestraat 101, aan restaurant ‘Il Toscanino’, kunnen ook de allerkleinsten zich elke zaterdag uitleven:

  • 20/8: Mrs Claire opent haar verfwinkel in de Vennestraat
  • 27/8: Bouw een vliegtuig uit peperkoek. Of smul jij liever van een zelf geknutseld vliegtuig? Leuk én lekker om te doen.
  • 3/9: Kom je uitleven in het speeldorp. Speel jij met de reuzegrote bouwblokken of spring je op de go-cart?
  • 10/9: Met wat fiezelsnot, drakenbloed en spinnenpoten gaan we aan de slag om een toverdrankje te brouwen.

Groentjes

Wie al even niet meer in de Vennestraat is geweest, zal het direct opvallen dat er heel wat ‘groentjes’ -nieuwe ondernemers- zijn bijgekomen. Wil je weten wie die groentjes zijn? Haal dan de nieuwste editie van het krantje ‘Vennestraat praat’ bij de handelaars in de Vennestraat, op C-mine of in de bib.

Dat is niet het enige nieuwe groen in de straat, want de stad is in samenwerking met de handelsvereniging en Olijfbomen Limburg bezig aan een vergroening van de straat. Er werden alvast heel wat olijfbomen geplant. Ook het typische blauwe marktbakje is tijdens Vollebak Vennestraat opnieuw van de partij. Niet één bakje, maar wel 2.000. Samen met 2.000 kruidenplantjes zorgen ze voor een bijzondere look. “Met de blauwe bakjes werden verschillende opstellingen gecreëerd, waar bezoekers zich tussen de geurige kruiden kunnen neerzetten”, zegt schepen Vandeurzen. Dit zorgt, samen met de ‘vlaggen in het kruidenthema’ voor een mooie zuiderse vergroening die perfect past in de straat van de zintuigen.

Spring op de fiets

Vollebak Vennestraat, da’s ook vollebak veilig én duurzaam genieten. Daarom zet de stad extra in op slimme verplaatsingen. Zo worden er dit jaar meer fietsparkings voorzien. Je kan jouw fiets parkeren op de volgende plaatsen:

  • parking Colruyt - Vennestraat 225
  • fietsenparking splitsing t.h.v. Vennestraat 101 (Il Toscanino)
  • overdekte parking C-Mine: beide verdiepingen blijven uitzonderlijk de hele nacht open
  • C-Mine site

Kom je van verder? Dan is het openbaar vervoer misschien een goed alternatief. Vanaf het station van Genk kan je om het halfuur een bus naar de Vennestraat nemen. Alle info over slimme verplaatsingen vind je op deze website.

Er wordt niet enkel ingezet op duurzame mobiliteit, ook proberen we afval te reduceren. Zo wordt er met herbruikbaar cateringmateriaal gewerkt. Je betaalt €1 waarborg, die je terugkrijgt wanneer je jouw beker, bord of bestek terug inruilt bij de drank- of eetstand.

Vollebak Vennestraat vindt dit jaar plaats op zaterdag 20 en 27 augustus en 3 en 10 september vanaf 17u.
www.vollebakvennestraat.be