Genk maakt zich klaar voor sterk toeristisch seizoen in 2022

Gepubliceerd op woensdag 30 maart 2022 14.29 u.
Persbericht van 30 maart 2022

2021 was een topjaar voor Genk op vlak van Toerisme. De stad ontving maar liefst 1.870.666 bezoekers. In 2022 wil de stad het vorige seizoen minstens evenaren. “We pakken daarom uit met verschillende nieuwe producten in teken van het Genkse vakmanschap, waarmee we de toerist willen raken met authentieke producten, natuur- en fietsgelegenheden.” Zegt schepen van Toerisme Karel Kriekemans. 8 Genkse ambassadeurs nemen de bezoeker mee naar de geheime plekjes in hun eigen stad.

“We nodigen ook dit jaar iedereen uit om te komen ontdekken hoe Genk onder je huid kruipt.” Zegt schepen van Toerisme Karel Kriekemans. 2021 was een sterk jaar voor Genk. “De hotels geven aan een ongeziene bezetting te hebben gehad tijdens het hoogseizoen. Ook mochten we veel dagtoeristen ontvangen. Bokrijk en C-mine waren favoriet, LABIOMISTA kreeg het hoogst aantal bezoekers over de vloer sinds de opening.” Zegt schepen van Toerisme Karel Kriekemans.

Ook in 2022 verwacht burgemeester Wim Dries positieve resultaten: “Genk heeft een aantal nieuwe toeristische producten ontwikkeld. Er zal dus veel nieuws te beleven zijn in onze stad, we hopen dan ook dat bezoekers en inwoners onze stad zullen (her)ontdekken.”

Vakmanschap

Genk legt in 2022 de focus op vakmanschap en brengt 30 maart een nieuw magazine, genaamd ‘Stiel’, uit. In samenwerking met een extern redactrice selecteerde Genk vijftien lokale ambachtslieden. De ondernemers hebben het onder andere uitgebreid over hun passies en geven de lezers een kijk in hun wereld van ondernemen.

Er is nog meer van het ‘thema vakmanschap’ aanwezig in Genk. De stad heeft aan het nieuwe magazine ook een fietslus verbonden. Doorheen deze fietsroute passeer je een aantal ambachten waar de bezoeker zijn/haar neus kan binnensteken. “Wij zijn enorm trots op dit nieuwe product. Ondernemers als Piet Stockmans, Matteo La rosa en Denise Gielen vertellen over de kneepjes van hun vak. Ook de fietsroute is heel aangenaam. De combinatie fietsen met vakmanschap is volgens ons een origineel concept.” Aldus Schepen Karel Kriekemans.

Genkse ambassadeurs

Ook de toeristische brochure van de stad werd dit jaar vernieuwd. Genk komt aankloppen met een nieuw aanbod van toeristische producten. Concepten als Fietsen met host, Tournée cité, de Bliksemtrap en Open Ateliers-dagen worden hierin voorgesteld. Ook de fietskaart werd vernieuwd. Karel Kriekemans, Schepen van Toerisme licht verder uit: “Onze stadsbrochure staat vol met topactiviteiten voor jong en oud. Plan een weekendje Genk en je zal je er nooit vervelen. Onze stad voorziet de bezoeker van prachtige natuur, ontspannende fietsroutes, cultuur en shopplezier. Genk heeft het allemaal, en daar zijn we trots op.”

Doorheen de brochure maak je kennis met acht Genkse ambassadeurs. Zij vertellen hoe ze in Genk terecht kwamen en waar volgens hun de geheime plekjes van de stad verstopt liggen. “Lees zeker de volledige interviews op onze website, het is de moeite waard. Je krijgt de kans het geheime Genk te ontdekken” vertelt Schepen Karel Kriekemans.